Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Мутренско“ поведение в парламента: Капон заплашвала администрацията и ГЕРБ

Политика

„Мутренско“ поведение в парламента: Капон заплашвала администрацията и ГЕРБ

Мутренско поведение в парламента: Капон заплашвала администрацията и ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

„В този парламент няма да ви оставя да дишате! Каквото ние решим - това ще е!“, заканвала се представителката на „Мутри вън“ към ГЕРБ

Огромен скандал се разразил на първото заседание на контактната група на парламентарно представените партии, на което са били разписани детайлите по първото заседание на 45-ото Народно събрание, съобщава Епицентър.бг, позовавайки се на източници от ГЕРБ.

Представител на ГЕРБ е бил Александър Ненков, от „Има такъв народ“ - Тошко Йорданов, от БСП са присъствали Георги Свиленски и Кристиян Вигенин, от ДПС - Хамид Хамид. Най-гласовите са били от „Изправи се, мутри вън“ - Мария Капон и Мая Манолова. На сбирката са били  още главният секретар на парламента и представители на администрацията.

Решено било стартът на парламента да бъде даден в старата сграда, за което настоявали партиите на протеста, които „не искали в сграда, на чиято фасада стои петолъчка, да се заклеват“.

От името на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов предложил работата на депутатите да се върне изцяло в старата им пленарна зала. „Това е истинската сграда на парламента, а не този Партиен дом. От тук нататък ние ще продължим да предлагаме всички заседания да бъдат там. Има колебания в някои парламентарни групи, така че това явно ще подлежи на някакъв диалог, но ние смятаме, че Народно събрание трябва да си бъде в сградата на Народното събрание, а не в партийния комунистически дом“, категоричен бил той.

От администрацията на парламента обаче припомнили,  че в старата сграда на парламента вече няма озвучителна уредба, няма и пултове за гласуване.

„Ще гласуваме с вдигане на ръце“, заявила Капон, подкрепена от Тошко Йорданов. На реплика на представител на администрацията, че това не е редно Капон си позволила директни заплахи: „Каквото ние решим, това ще е! Ще изпълнявате, защото знаете какво ще последва!“

Изстъплението на Капон минало всички граници, когато стигнали до разпределението на местата в залата на шестте партии. По традиция, която никога досега не е прекрачвана, всяка партия трябва да има лице на първия ред, където е ръководство, останалите депутати се нареждат в колона до края на залата.

Представителката на „Изправи се, мутри вън“, която има само 14 депутати в парламента,  Мария Капон, обаче, настоявала ГЕРБ, макар да са първа политическа сила със 75 народни избраници, да нямат лице на първия ред, а да заемат последните три реда по продължение на цялата зала. Срещу това остро възразил Александър Ненков. Тогава Капон си изпуснала нервите: „Това е само началото! В този парламент няма да ви оставя да дишате!“

Наложило се представители на БСП и на ДБ да „спасяват“ ГЕРБ и след тяхното категорично настояване Мария Капон „разрешила“ победителите на тези избори да имат 7-8  представители на първия ред.

„Техническите проблеми трябва да бъдат решени, администрацията да направи каквото трябва, искаме да сме в старата парламентарна сграда, където пише „Съединението прави силата“, а не в мастодонта с петолъчките", каза по-късно Мария Капон пред БТВ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (28)

МАРИЯ АЛ-КАПОНЕ.......... .
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ.... ВЕЧЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ......
КАКВО ОБЩО ИМА АЛ-КАПОНЕ С НАСКОРО МЪРТВИЯ ЦИГАНСКИ ЦАР КИРО....?
13.04.2021 20:57 / Отговор
ГЕРБКП Комунистите от ГЕРБ без администрацията и купения вот отидав под 4 процента.
13.04.2021 21:31
Мимето Защо останалите 5 партии признаха изборите? Келепирец?
13.04.2021 23:38
ГЕРБКП Другарко гербераст, вие купехте целия ромски вот. Не ви ли е срам поне мъничко?
14.04.2021 05:20
ГЕРБКП Не ви ли е срам ГЕРБаджиите да си пребивате кметовете по селата, защото не са купили достатъчно гласове? Не ви ли е неудобно за тези случаи всички медии БНТ, БТВ, Нова ТВ да мълчат? Грозна мутренска диктатура, това подкрепяте вие, понеже сте същите зависими роби., но не ми пука, че сте безгръбначни, защото продкрепянето на престъпници е също престъпление.Скоро тази мутренизация ще приключи.
14.04.2021 05:25
Мимето Защо признахте изборите? Мерси!
14.04.2021 11:49
Киро Бизона Много съм любопитен колко метра може да пробяга провисналата пача Капон, преди да получи масивен инфаркт?
13.04.2021 20:57 / Отговор
:) Парламентаризма се завръща. Горко на всички гербаджийски ПКП-та.
13.04.2021 21:55
КОНСОРЦИУМА....... "МАРИЯ ВАСИЛЕВА КАПОН.. +.. АРМАН БАБИКЯН"............................ .
ПРЕВЗЕМА БЪЛГАРИЯ...???? .... КОЛЯТ И БЕСЯТ.... БЪЛГАРИТЕ....???...
ЧЕРВЕНИ МУТРИ, КАПУТ....!!!
13.04.2021 22:02
Мимето до :) Не знам дали знаеш как парламентаризмът изобщо оживя, че да се завърне! Ето казвам ти, за да знаеш - случи се, понеже Цецка Цачева като председател на парламента, успя да спре гласуването с чужди карти, така характерно за периода 1989-2009 г.! Това е оная отвратителна практика в залата да има не повече от 15 човека, а на таблото да пише, че са гласували 78, например! Записвай си ги тия работи, да не ти ги повтарям!
13.04.2021 23:50
:) Я, някакво ПКП-подобно ми писа! Вие и вожда ви сте тези, които сринаха доверието парламента до неподозирани низини! Иначе поздравления - първото заседание на 45- то НС ще се проведе в сградата на Народното събрание, а не в партийния дом!
Това е първата победа към завръщането на парламентаризма!
От символите, към справедливостта! Само комунистите от ГЕРБ искате в бившия партиен дом!
14.04.2021 05:28
Мимето Парламентаризъм не е опорка, нито дъвка, която да джвакате по форумите! Сградата, в която ще има заседание беше изпочупена на 10 януари 1997 г. Парламентаризъм е поредната мръсна носна кърпичка, зад която озверелите за държавни пари, обществени поръчки и бързи далавери смятат да се скрият! Като я гледам Капон, едва ли!
14.04.2021 11:54
Свинята майка То верно тази като я гледам, ако ви седне на врата с нейните 100 килограма, никакъв шанс за дишане, братче. .
13.04.2021 21:00 / Отговор
Памет! Дебелата Капонка през 1990(!) г. активно реанимира в Пловдив ДКМС под ръководството на Жан Виденов, а сега не можела да диша петолъчки...
Хисто Марков за М. Капон:
"...познавайки раблезианската героиня на политическия естаблишмънт съм убеден, че е ОПАСНА, твърде опасна за обществото. Тя е ерзац в политиката, в бизнеса, в контактите си с хората, но най-страшното е, че с дебелоочие шества из политиката и си мисли, не, убедена е, че с пари и наглост ще е „ПредставителЯТ на народа” /неин слоган на плакатите на РЗС от последните парламентарни избори."
13.04.2021 21:28 / Отговор
attropo миче,успокой се,защото нещо МНОГО ЛОШО ще ти се случи във Филибето,ако продължаваш с курвенските си номера!Казвам ти го най-сериозно - вместо *капон* ще станеш *капот*.Нали знаеш какво е това.Крайно време е някой да ви запуши устите по подобаващ начин ва всичките боклуци като тебе!
13.04.2021 21:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети