Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР: Над 300 български граждани вече са заявили да бъдат евакуирани от Украйна

Политика

МВнР: Над 300 български граждани вече са заявили да бъдат евакуирани от Украйна

МВнР: Над 300 български граждани вече са заявили да бъдат евакуирани от Украйна - Tribune.bg

Продължава подготовката и организацията за безпрепятствено преминаване на българските граждани в съседните на Украйна страни в югозападно направление.

Към момента над 300 български граждани са заявили желание да бъдат евакуирани от страната, съобщават от външното ни ведомство.  

Направена е организация дипломатически служители от мисиите на България да се разположат на съответните ГКПП-та, през които ще бъде осъществена евакуацията. Българските дипломати разполагат с необходимите средства за оказване на консулски услуги на евакуиращите се, посочват от МВнР.

Във връзка със затварянето на някои ГКПП между Приднестровието и Украйна МВнР препоръчва на българските граждани от Южна Украйна да се насочат за влизане в Молдова през пунктовете Рени-Джурджулещ, Виноградовка-Вулканещ, Табаки-Мирное и Маяки Удобное-Паланка.

Препоръчително е българските граждани от Северна и Западна Украйна да се насочват към граничните пунктове с Румъния.

Посолството ни в Кишинев и консулството ни в Тараклия в Република Молдова имат готовност да окажат незабавно съдействие за безпрепятственото преминаване на границата от всички български граждани на ГКПП Рени-Джурджулещ, Виноградовка-Вулканещ, Табаки-Мирное и Маяки Удобное-Паланка.

МВнР е в непрекъсната координация с нашите партньори и съюзници, а дипломатите ни в Украйна осъществяват оперативна координация с дипломатическите представителства на държавите - членки на Европейския съюз.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати