Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Българското правителство остро осъжда агресията на Русия към Украйна

Политика

Петков: Българското правителство остро осъжда агресията на Русия към Украйна

Петков: Българското правителство остро осъжда агресията на Русия към Украйна - Tribune.bg

Oперативните групи са вече на лице, заяви още той

Българското правителство остро осъжда агресията на Русия към Украйна, която е не провокирана и за нас е недопустимо на територията на Европа подобни действия. Това заяви премиерът Кирил Петков.

„Днес в 8 часа ще бъда в Брюксел за да говорим за ответната реакция и повтарям, че България ще говори в един глас с ЕС и НАТО, като единството ни дава силата.“, допълни той.

„Българското правителство вече задейства оперативни групи по различните рискове, за да сме сигурно че сме готови за всеки един риск. НЕ трябва да се предизвиква паника, няма директен риск за военни действия срещу България. Действаме и работим. Изработваме финален план за енергийна, кибер сигурност, военно временни запази и всичко останало, като сме готови и българските граждани трябва да спокойни, че работим оперативно.“, заяви Петков.

Премиерът за пореден път повтори, че България е лоялен партньор на НАТО и ЕС.

Той уточни, че се откриват три пункта за приемане на българи от Украйна, като всичко се организира от транспортния министър Събев, като се обследва възможността да се приемат и украински граждани.

„Вместо да дават смут и рискове, опозицията може да бъде конструктивна за бюджета, а не да вясва смут и да се упражняват в излишен пиар.“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати