Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВнР за Рама: Албанският премиер да се изразява като политик от страна кандидат за ЕС

Политика

МВнР за Рама: Албанският премиер да се изразява като политик от страна кандидат за ЕС

МВнР за Рама: Албанският премиер да се изразява като политик от страна кандидат за ЕС - Tribune.bg
Снимка:

„Недопустимо е отношенията между държавите да се превръщат в заложник на ексцентричността на настоящия албански министър-председател“, се казва още в позицията на ведомството

България винаги е била сред тези държави от Европейския съюз, които подкрепят европейската принадлежност на албанския народ. Това заявяван от МВнР в позиция по повод вчерашното изказване на албанския премиер Еди Рама.

„Отстоявали сме европейската перспектива на Албания и началото на преговорите за членство в ЕС и тогава, когато беше много по-трудно от днес. През годините нямаше много други гласове заедно с нас в тази кауза. Отстояваме я и днес, въпреки всичко, в името на общото европейско бъдеще. В отговор, не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един правителствен ръководител. Жлъчните подхвърляния в подобен нисък езиков регистър не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско общуване. Очакваме албанският премиер да съобразява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за членство в ЕС.“, посочват още от МВнР.

„На това ниво, повече от всяко друго, настояваме за спазване на добрия тон за общуване. На това ниво, от наша страна винаги е било засвидетелствано цялото уважение, което изисква отговорната позиция и нивото на междудържавните отношения. С Албания ни предстои общо бъдеще. Политиците си отиват. Народите остават. Нашите народи имат общ интерес, който не трябва да бъде накърняван от погрешната преценка на един политик. Недопустимо е отношенията между държавите да се превръщат в заложник на ексцентричността на настоящия албански министър-председател.“, се казва още в позицията на ведомството.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема