Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВР нахлува в кметства на ГЕРБ, принуждават градоначалници да подписват протоколи

Политика

МВР нахлува в кметства на ГЕРБ, принуждават градоначалници да подписват протоколи

МВР нахлува в кметства на ГЕРБ, принуждават градоначалници да подписват протоколи - Tribune.bg
Снимка:

Кметове от ГЕРБ твърдят, че полицаи са ги карали да подписват документи за купуване на гласове без доказателства.  По думите на Наташа Михайлова, която е градоначалник на Брусарци, малко преди обяд вчера в кабинета й са нахлули униформени по анонимен сигнал. В него от анонимен подадел се посочвало, че тя ,брат ѝ, приятелят ѝ и председателката на Общинския съвет се занимавали с купуване на гласове.  

„Няма име, няма доказателства. Излязох като някакъв велик шеф на ОПГ или някакъв как беше там Дон Корлеоне в пола“, разказва тя. По думите й след обиска в кабинета й, следва и проверка в дома. Кметицата подписва предупредителен протокол. Два дни по-рано икономическа полиция е посетила и кмета на село Петърч Борислав Борисов, който също е подписал предупрудителен протокол. Освен това е дал сведения, че познава лицето Борислав Станков, съобщава Би Ти Ви.

Същият екип на полицията е повикал в районното в Костинброд и въпросния Борислав Станков – съпруг на общинската съветничка Даниела Станкова, за да подпише същият протокол след сигнал за купуване на гласове. И на нея не са казали кой е подателят на сигнала.

От МВР, управлявано от Бойко Рашков лаконично отговарят, че се работи по няколко сигнала и материалите са предадени на прокуратурата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети