Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МВР с по-голям ресурс за протестите на зърнопроизводителите другата седмица

Политика

МВР с по-голям ресурс за протестите на зърнопроизводителите другата седмица

МВР с по-голям ресурс за протестите на зърнопроизводителите другата седмица - Tribune.bg
Снимка:

Още нямаме заподозрян за убийството на Алексей Петров

МВР се е подготвило с по-гоплям ресурс за протестите на зърнопроизводителите, които се очакват в началото на следващата седмица. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов.

„Искам да апелирам към всички, които искат да се включат в протеста, да спазват стриктно правилата, да не допускат ескалиране на напрежението, да не ограничават свободното придвижване на граждани”, заяви Стоянов. „Подготвили сме се за съответното мероприятие с по-голям резурс”, увери той.

Вътрешният министър подчерта, че днес се навършва месец от убийството на Алексей Петров.

„Работи се много активно. Има факти, обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички тези следва да бъдат проверени. Ако питате дали имаме заподозрян, нямаме такъв все още. Но се надявам коро да имаме резултат, който да покаже кой по какъв начин е поръчал и извършил това убийството”, каза Стоянов.

Относно подготовката за изборите вътрешният министър поясни, че ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство.

Мигрантският натискът по думите му е в пъти по-голям в сравнение с миналата година, но в последния месец много по-голям е броят на недопуснатите преминаващи нелегални мигранти, за сметка на задържанията във вътрешността на страната. 

"За последното денонощие имаме недопуснати 980 опита за нелегално преминаване, като във вътрешността на страната са задържани едва 40 човека. Има дни, в които бройката на недопуснатите нелегални мигранти варира от 1400 – 1500 на денонощие. Успяхме да намалим и задържанията във вътрешността на страната", посочи Калин Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети