Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На финала: Кабинетът вдигна Фалкона за полет на министър до Анкара

Политика

На финала: Кабинетът вдигна Фалкона за полет на министър до Анкара

На финала: Кабинетът вдигна Фалкона за полет на министър до Анкара - Tribune.bg
Снимка:

Практиката винаги е била, че правителствените самолети се използват за държавните мъже - премиер, президент и в краен случай председател на НС. Министрите летяха с граждански полети

Кабинетът в оставка вдигна правителствения Фалкон, за да може министърът на енергетиката Александър Николов да отиде до Анкара. Това става ясно от отговор на ресорното министерство, след като народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев попита кой от правителството използва  Фалкона, за да стигне до Анкара.

Министрите обикновени пътуват с граждански полети, за да пестят държавни средства.  

Вдигането на правителствените самолети и то на дестинации, до които спокойно може да се стигне с кола, стана запазена марка на правителството на Петков.

Припомняме, че самият министър-председател вдигна правителствения Еърбъс, който е с 150 места, за да може той и Лена Бориславова да стигнат за вечеря в Солун. Въпреки че разстоянието от София излиза само на няколко часа за простосмъртни и значително по-малко, ако си с кортеж на НСО, премиерът е отказал да пътува с автомобил, за да пести време.

Финансовият министър Асен Василев също не се свени да използва правителствения самолет за полети в чужбина до дестинации, до които има ежедневни полети.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати