Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На фона на протест и скандал: Парламентът с извънредна точка за промени в Плана за възстановяване

Политика

На фона на протест и скандал: Парламентът с извънредна точка за промени в Плана за възстановяване

На фона на протест и скандал: Парламентът с извънредна точка за промени в Плана за възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

Редактирано предложение за запазване на въглищния сектор внасят Комисията по енергетика като извънредна точка в дневния ред на депутатите. Решението трябва да удължи работата на ТЕЦ-овете до 2038 г., а не те да бъдат затворени през 2025-та, както предвижда Планът за възстановяване.

След часове дебати и пренаписване на финалния текст депутатите от енергийната комисия решиха да задължат Министерския съвет да изиска промяна в Плана. От него трябва да отпадне поетия от страната ни ангажимент за намаляване на въглеродните емисии от производството на ток с 40 % до кая на 2025 година.

Финалната версия остана въпреки предупрежденията на служебния министър на енергетиката Росен Христов, че по-тясната формулировка ще затрудни договарянето с ЕК.

Преди редовното заседание в четвъртък депутатите от комисията ще се съберат. И ще поискат решението да влезе като извънредна точка за обсъждате в пленарната зала, предава БНР. 

До петък не може да се чака, припомни председателят на енергийната комисия Делян Добрев. „Защото синдикатите организират протести, всъщност автобусите вече пътуват от по-далечните места”.

Синдикатите с протест в защита на енергийната сигурност

Вчера Кирил Петков замеси страната ни в скандал с Гърция. Той обяви в НС, че техния министър на енергетиката се бил съгласил да искаме нови разговори с ЕК за въглищните централи.

Оказва се, че подобно нещо не се е случвало, а гръцкият министър е вдигнал телефона на Петков от любезност, но никога не е давал подобни обещания, най-малко е поемал каквито и да било ангажименти.

 

Кирил Петков забъркал България в скандал с Гърция, обяви енергийният министър

Няма да видите това в БТВ и Нова! (ВИДЕО)


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп