Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. На Трибуната - Александър Симов: Старите грешки на БСП ни тежат като котва на шията

Политика

На Трибуната - Александър Симов: Старите грешки на БСП ни тежат като котва на шията

На Трибуната - Александър Симов: Старите грешки на БСП ни тежат като котва на шията - Tribune.bg
Снимка:

Трябва ни ново лице за водач на евролистата

- БСП решава днес за листата за евровота? Какви са очакванията ви?

- Днес избираме само водача на евролистата, самата евролиста ще я наредим в началото на април.

- Станишев срещу Йончева е изглежда е битката? Кой ще надделее според вас?

- Кой ще надделее, ще го реши пленумът на Националния съвет. Смятам, че най-важното нещо е да мислим за това как да победим на европейските избори. Това е въпросът на въпросите. Основна цел, която трябва да си поставим пред нас. В този смисъл не смятам, че интригата „Станишев или Йончева“ е най-важната, когато говорим за това какво става на заседанието на Националния съвет. Най-важна е интригата с кого можем да победим, с кого можем да представим нови идеи, с кого можем да разрушим имиджа на старите грешки на БСП, които продължават да ни тежат като котва на шията и да покаже, че в БСП промяната е дошла. И тя идва по един нов, радикален, дори освежаващ начин. В този смисъл, късно вечерта мога да ви кажа коя от двете тенденции е надделяла. Лично аз бих гласувал именно в тази посока – кой ще ни помогне да спечелим европейските избори.

- Да разбирам ли, че за вас това е Елена Йончева?

- Не искам да казвам името, за което ще гласувам. Не искам в деня на пленума някои да стане и да каже: „Ето, те почнаха вече интригантствата и предварителното обявяват вота си“. Пред колегите ще изразя своята позиция, но мисля, че съм достатъчно ясен, че ние трябва да търсим ново лице на БСП, което да ни даде възможност да представим на обществото бъдещето развитие на партията и бъдещите идеи, които ще ни вълнуват.

- В този смисъл - смятате ли, че напрежението в Столетницата е на път да избие?

- Разбира се, че има напрежение. В БСП като кажеш, че има напрежение е все едно да кажеш, че водата е мокра. Не мисля, че някои се удивява от това. В БСП има напрежение, защото в БСП има възможността да има различни позиции, да се изразяват различни мнения и да има противоборство на мнения, което е част от вътрешния живот на една партия. Давам ви пример – никой не се занимава с това как ще бъде избран водачът на листата на ГЕРБ. Защото всичко зависи от един-единствен човек. Когото той каже, това ще бъде. В БСП не е така. Честно казано, ако в БСП нямаше напрежение и името беше предопределено, това щеше да е много лоша новина за мен. 

- Дали социалистите ще се върнат в парламента преди тези избори?

- Ясно сме заявили условията, при които отново ще стъпим в пленарна зала. Те не са изпълнени, няма надежда да бъдат изпълнени, така че няма причина БСП да се отклонява от своята стратегия. А и развитието на политическата ситуация – тези патриотични циркове, тези аптекарски циркове, които се разиграват, показват много ясно, че БСП взе правилното решение.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Абе Симов,след като старите грешки на БСП ти тежат като котва на шията ами иди в най дълбокото езеро и се хвърли с главата надолу и да дадеш пример на останалите башибозуци от БСП!ТАЗИ ПАРТИЯ СЪЩО ТЕЖИ НА ШИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!ДОКОГА ЩЕ ГИ ДОНДУРКАМЕ?!
17.03.2019 16:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети