Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП се събира на тежък пленум, избират водач на евролистата

Политика

БСП се събира на тежък пленум, избират водач на евролистата

БСП се събира на тежък пленум, избират водач на евролистата - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнителното бюро номинира Елена Йончева, Станишев е най-предпочитан сред актива

Пленум на Националния съвет на БСП ще се проведе днес. На него ще стане ясен водачът на листата за изборите за Европейски парламент.

Първо Националният съвет на партията ще трябва да определи броя на местата в листата за партньори от коалиционната и гражданската квота. След това ще бъде избран водач на листата за Европейски избори 2019.

Сред най-коментираните имена са тези на лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев и депутатът Елена Йончева.

Вчера Станишев обясни, че е номиниран от над 87% от конференциите по места. Веднага след него се нарежда Елена Йончева, която се твърди, че е предпочетена от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Сред номинациите са и Иво Христов, бившият генерален секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова, съдията Александър Корнезов, зам.-председателят на партията Деница Златева, евродепутатът Момчил Неков и др.

Изпълнителното бюро на БСП излиза с номинацията на Елена Йончева за водач на листата на партията за евровота, обяви Кирил Добрев, съобщава БТВ.

По думите му Йончева била „флагман на борбата с корупцията в България и с нейната номинация се търси разширяване на влиянието на БСП“.

„Елена Йончева се подкрепя от цялото общество“, смята той.

Гласуването на пленума днес най-вероятно ще е тайно. Днес ще е бъде обявен водачът на листата. На пленум на 6 април ще станат ясни и всички след водача.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати