Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Надежда Нейнски: Има конкретна провокация към България от Русия, позицията на страната ни не е ясна

Политика

Надежда Нейнски: Има конкретна провокация към България от Русия, позицията на страната ни не е ясна

Надежда Нейнски: Има конкретна провокация към България от Русия, позицията на страната ни не е ясна - Tribune.bg
Снимка:

„Не става ясно какво точно ще предприеме България в конфликта НАТО-Русия. Има конкретна провокация срещу Румъния и България – това са агресивни действия от страна на руската държава и заплаха за страната ни. Рискове биха произтекли единствено от това, че нямаме конкретна позиция”, заяви пред Нова телевизия Надежда Нейнски, която е дългогодишен дипломат и бивш министър на външните работи.

Според нея позицията на Румъния е изключително конкретна – мерките на НАТО на Източния фронт са отбранителни, но ако се наложи, съседката ни е готова да приеме съюзнически войски.

„Колективната отбрана е мн по-голям гарант за националната ни сигурност, отколкото самостоятелната и това е причината ние да сме избрали членството си в НАТО”, смята Нейнски.

По думите на бившия външен министър Русия се опитва да забие клин между ЕС и САЩ като изпраща две разлини писма до Щатите и до Съюза по повод ситуацията на украинската граница.

„Очаквах парламентът да се произнесе по провокацията, която беше направена, за да защити националния ни суверенитет”, подчерта Надежда Нейнски като обясни, че тази позиция се взима именно от Народното събрание, а не от Министерски съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати