Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За втори ден - Народното събрание отново е блокирано

Политика

За втори ден - Народното събрание отново е блокирано

За втори ден - Народното събрание отново е блокирано - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС отговориха на опозицията - не се явиха

Народното събрание не събра кворум в 9:00 часа сутринта. Втората регистрация в 9:15 часа също не събра нужните депутати. Само 68 народни представители се регистрираха в залата. Председателят Росен Желязков обяви, че заседанието не може да бъде открито.

Този път ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС не се явиха, като по този начин отговориха на вчерашния бойкот на опозицията.

Очакваше се днес да бъдат гласувани бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване за догодина. За здраве са предвидени над 8 млрд. лв.

Разходите за Държавното обществено осигуряване надхвърлят 24 милиарда лева, като основната част от тях са за изплащане на пенсии. Предвижда се парите за възрастните да се увеличат от юли с 11%.

В четвъртък вечер лидерите на партиите, подкрепящи правителството - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски внесоха в деловодството проекторешение, с което предлагат парламентът да не работи в петък, но да има извънредни заседания в понеделник и вторник от 12:00 часа.

Поради липсата на кворум, предложението не може да бъде гласувано, но председателят на парламента има право да насрочи извънредно заседание.

Очаквайте подробности.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети