Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Натиск в БНТ! Манолова иска лично всички въпроси преди интервю

Политика

Натиск в БНТ! Манолова иска лично всички въпроси преди интервю

Натиск в БНТ! Манолова иска лично всички въпроси преди интервю - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова репресира журналисти в държавната телевизия още преди да е заела така желания пост, научи Tribune.bg. В поредицата от гафове около т. нар. Инициативен комитет на „независимата“ Манолова и несполучливата пиар акция на гърба на децата с увреждания, Манолова прибавя и ултиматумите си към водещи в БНТ да ѝ задават само одобрени от нея въпроси.

Свидетел на истеричните пристъпи на Манолова разказва, че вечерта преди участието си в сутрешния блок на БНТ във вторник Манолова си е позволила да звънне лично на водещата на „Денят започва“. В заповедна форма бившата социалистка е изискала от журналистката да ѝиздиктува по телефона всички въпроси, които смята да ѝ зададе в студиото.

„Както даваш предварително всички въпроси на Фандъкова, така и аз искам да получа всеки един въпрос и то незабавно“, изсъскала Мая Манолова.

Явно водещата на сутрешния блок Христина Христова не е изпълнила ултиматума на Манолова, защото разговорът в студиото видимо беше напрегнат. Кандидатът за кмет отговаряше нервно и се опитваше да надвика всеки опит за коментар на журналистката.

Очевидци разказват, че в края на участието си Мая Манолова е изфучала от студиото, крещейки, че повече няма да стъпи в БНТ.

„Каква е тази никаквица – водещата“, на висок глас казала тя пред стъписаните служители на обществената телевизия.

„Това управление е модел на страха, модел в който свалят журналисти от ефир“, каза Мая Манолова в ефир пред същата тази водеща, която самата тя се е опитала да сплаши. И то четири дни преди кампанията за местна власт дори да е започнала. Ами какво да очакваме, ако Манолова наистина спечели София, питат се журналисти от БНТ, които са останали изумени от грозните сцени след ефир.

Случаят е безпрецедентен скандал, защото политическите интервюта се уговарят между продуцентите на предаванията и пиарите на политиците. Тази практика в комуникацията се използва, за да се избегне личният контакт политик-водещ, който би могъл да се изтълкува като вмешателство в независимата журналистика.

Разбира се, преди участие в медия все пак е допустимо пиарите и продуцентите да изкоментират основните теми на разговора, като например: Акценти от управленската програма, финансиране на кампанията, основни послания към гражданите и други.

Но никой политик никога не би си позволил да изисква ВСИЧКИ ВЪПРОСИ с точките и запетайките, още по-малко лично от водещия на предаването. Още повече, че тук говорим за Българската национална телевизия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ИСТИНАТА М. Костинбродска сътвори толкова много пошлост, фалш и лъжи. Много е прозрачна. Наслушахме се на готовите въпроси. По същият начин беше и с Р. ГРИПЕНОВ. Скалъпено, с готови въпроси. Хората без морал и достойнство, постъпват недостойно. М. КОСТИНБРОДСКА не я искат кмет в КЮСТЕНДИЛ, ТЯ СЕ ЗАПЪТИЛА КМЕТ НА СИНЯ СОФИЯ! КЮСТЕНДИЛСКА, НИЕ СИ ИЗВОЮВАХМЕ СОФИЯ С ЦЕНАТА НА СЪСИПАНА МЛАДОСТ И МЕЧТИ ОТ КОМ.СОЦ. НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ НА НЕДОСТОЙНИ ДА Я ОТНЕМАТ. КАНДИДАТУРАТА ТИ Е ВЛАСТ НА ВСЯКА ЦЕНА И ДОМОГВАНЕ ДО ХАЗНАТА. НАГЛОСТТА СТИГНА ВЪРХЪТ, ДА СЕДНЕШ В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА. ВНИМАВАЙ, КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ!ФАЛШИВ ПР БЕШЕ И КАТО ОМБУДСМАН. САМО ДЕБИЛИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАБЛУДЕНИ ОТ ПОПУЛИСТКИ ОБЕЩАНИЯ! А ТИ СЕ ВЪРНИ В КЮСТЕНДИЛ. МЯСТОТО ТИ Е ТАМ, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ И ТАМ НЕ ТЕ ЖЕЛАЯТ!
27.09.2019 15:45 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати