Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Найден Зеленогорски: Нелогично е дясна партия да подкрепя ляв кандидат

Политика

Найден Зеленогорски: Нелогично е дясна партия да подкрепя ляв кандидат

Найден Зеленогорски: Нелогично е дясна партия да подкрепя ляв кандидат - Tribune.bg
Снимка:

Това е хладнокръвно убийство,заяви бившият вече зам.-председател на ДБГ

От няколко месеца започна да се говори, че няма ляво и няма дясно, че трябва да се търсят кандидати, които да управляват конкретните общини с ясна визия. Аз знам, че има ляво и има дясно и знам, че в избори се влиза с лява или дясна визия за управление на града. Така бившият вече зам.-председател на ДБГ Найден Зеленогорски обясни пред bTV решението си да напусне партията заедно със свои съмишленици заради декларираната от политическата сила подкрепа за Мая Манолова като кандидат-кмет на София.

„ДБГ е дясна партия, член на ЕНП, сътрудничи си с фондация „Конрад Аденауер”. Звучи много нелогично една дясна партия да подкрепят ляв кандидат. Очевидно е, че тя беше подкрепена от АБВ, в последствие – от БСП. Корнелия Нинова каза ясно, че тя трябва да изпълнява платформата на БСП. Като десен политик от вече почти 30 г., знам, че има дясна и лява визия за управление на общините и столицата и в този смисъл не бих могъл да подкрепя леви кандидати”, подчерта Зеленогорски.

Той беше категоричен, че е „въпрос на национална коалиционна политика, когато се обсъжда кандидат за кмет на София”, защото столицата е „държава в държавата”, произвеждат се 40% от БВП и живеят 1/3 от българите.

„Бяхме възложили на председателя (Димитър Делчев – б.р.) и на група около него да преговарят с партньори евентуални отдясно – „Демократична България”, „Спаси София” и други организации. Тези преговори бяха проведени по такъв начин, че да остане само една алтернатива – подкрепа на ляв кандидат”, подчерта Найден Зеленогорски. „Въпросът е принципен дали сме дясна партия. За мен това олевяване е абсолютно невъзможно“, заяви още той.

По-скоро това е „хладнокръвно убийство“, коментира Зеленогорски.

Той и останалите напуснали членове на ръководството на ДБГ ще работят по нов десен проект, който да бъде мост към останалите десни сили. Зеленогорски декларира, че в София ще подкрепят кандидата на ДБ арх. Борислав Игнатов, а в страната – десните кметове на Добрич, Монтана, Кюстендил, както и кандидатите Живко Табаков (Бургас) и Стоян Георгиев (Кърджали).

Напусналият ДБГ не е говорил с председателя Димитър Делчев след обявяването на решението си, но е търсил за мнение за ситуацията създателя на политическата сила Меглена Кунева. „Предстои да говорим още, за да си изясним позициите”, коментира Найден Зеленогорски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Краси Прав сте ! Не, че всичко което се случва е продиктувано от някаква ЛОГИКА ! Може би ЗЕЛЕНИТЕ са ДЕСНИ , ЧЕСТНИ и ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ !Така смята и "джобното генералче "! Само при тях и с тях - към пълна победа на ДЕМОКРАТИЧНИЯ ЛИБЕРАЛИЗЪМ или КОНСЕРВАТИЗЪМ с марксистко - ленински привкус ! Така ще има ЗА ВСЕКИГО ПО НЕЩО !
13.09.2019 15:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати