Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Невяна Митева при „Вера Су“: Това е екологична катастрофа и пробив в сигурността

Политика

Невяна Митева при „Вера Су“: Това е екологична катастрофа и пробив в сигурността

Невяна Митева при Вера Су: Това е екологична катастрофа и пробив в сигурността - Tribune.bg

Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева промени извънредно програмата си и отиде лично да огледа претоварването на опасното съдържание от кораба „Вера Су“ днес.

„Максимално бързо държавата трябва да вземе мерки за решаване на този екологичен проблем. Опасният товар не само ще унищожи природата, която е защитена в тази част. Но вече застрашава поминъка на местните и ще съсипе бизнеса и туризма“, призова Невяна Митева от Камен бряг. Тя е родом от Добрич и е получила десетки обаждания от притеснени близки, приятели, рибари и земеделци, които ежедневно алармират за замърсяването на морето.

„Искаме спешни мерки за Добруджа, искаме спешни мерки за Яйлата, искаме спешни мерки във връзка с този кораб и тази екологична бомба“, призова Митева. Тя сподели, че усеща Добруджа като лична кауза и е дошла, за да подкрепи добруджанци, защото „аз съм една от тях и съм тук, за да бъда с тях“.

„Звънят ми приятели рибари и плачат, че сега е моментът за най-хубавия и качествен риболов, на най-добрe отгледаните различни видове риби. Но не могат да ловят риба, тя се съсипва, просто изчезва и гине. Хората тук се чувстват изоставени, защото близо месец не се предприемат адекватни действия, а водата вече се замърсява и отравя“, изтъкна Митева.

Апелът й е спешно да се претовари опасното съдържание на кораба и отговорните лица да вземат мерки за намаляване на замърсяването преди да е станало фатално късно за природата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети