Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Невяна Митева призова Радев на градивен дебат

Политика

Невяна Митева призова Радев на градивен дебат

Невяна Митева призова Радев на градивен дебат - Tribune.bg
Снимка:

„През цялата ми кариера ме е водило чувството на дълг. И никога не ме е напускало. Заради това се впуснах в предизвикателството да стана вицепрезидент". Това заяви кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева пред БНТ.

„С това, което съм допринесла за популяризиране на политики на национално и международно ниво, за равнопоставянето на мъжете и жените, всеки гражданин и държавата са ми помагали. Сега е време да благодаря за това решение и е време да се обединим в интереса на българския гражданин", обясни тя.

„Ако съм политик по някакви теми, то е по темите за равнопоставеността, прилагането и разбирането от обикновените граждани. Това не е само международна тема, която трябва да пренесем в България. Искам повече хора да я разберат. Повече ръководители трябва да разберат, че не могат да се лишат от половината си население само защото са жени", допълни Митева.

„Имам много каузи - месец октомври е месец срещу борба за рака на гърдата. Влязох с розова роза, направена от жена, която е пострадала от рак на гърдата. Естествено, моята приоритетна кауза е да имаме повече българчета за България. България се топи. Това не е демографска криза, а демографска трагедия. Искам да се говори и да се чува за това и да има повече деца в България", обясни кандидат-вицепрезидента.

“Аз съм обучавана и подготвена да следвам законите на нашата страна. Преди президентът да ме упълномощи, няма да се занимавам с нито една от темите. Ще се съобразя с процедурите. Зад тях стоят съвети, служби и проверки. Имах привилегията да съм една от първите жени, които са изкарали квалификация за ресурсите на сигурността и отбраната. В рамките на този капацитет, бих искала да съм полезна“, заяви още Митева.

Тя допълни, че малко преди обучението ѝ в САЩ е настоявала в поредица от години, чрез официални рапорти, да може да постигна нещо, което никой не е постигнал преди нея - да се обуча във Военна академия и във Военно въздушни сили. По този начин е доказала, че може да се приспособи, адаптира и да се научи да носи с гордост синята униформа.

„Познаваме се лично с Румен Радев. Общите ни теми са свързани с авиацията и влизането на повече дами в нея. Аз и българските момичета очакваме това да се случи. Готова съм в името на България да направя много сериозни крачки, да дам платформа и възможност за диалог. Можем да защитим национални каузи и в Брюксел. Това е важно", каза Митева, потвърждавайки, че е готова да влезе в градивен дебат с президента Радев.

„България е пълноправен член на ЕС и стратегически партньор на САЩ. Нямаме рамки в позицията. Позицията на България е последователна по темата със Северна Македония. Нашите братя от РС Македония трябва да разберат, че сме свързани исторически, културно и духовно", твърди Митева.

Тя сподели, че е ваксинирана срещу коронавирус.

„Всеки трябва да получи информация за полезността от ваксината, за да може България да не е първа по смъртност в Европа. Ние се топим и вярваме на фалшиви новини. Доверявам се на българските лекари. Трябва да се убедим в полезността да останем живи", каза тя.

"С проф. Герджиков вярваме в обединението. Трябва да внесем условия за сигурност на българския гражданин, да дадем условия за дебати, без да има разделение. Трябва да построим мостовете, които рухнаха. Мисля, че през годините съм доказала, че съм част от различни теми и каузи, но основното задължение на вицепрезидентът ще остане най-важно за мен. Занимавам се с един мащабен проект, който се разпространи до всички общности. Той бе посветен на творчеството на Йордан Йовков. Втора награда в този международен конкурс спечели именно българин', завърши Митева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати