Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НФСБ не вижда парламентарна криза в напускането на „Воля“

Политика

НФСБ не вижда парламентарна криза в напускането на „Воля“

НФСБ не вижда парламентарна криза в напускането на Воля - Tribune.bg
Снимка:

Валери Симеонов: Смятам, че дълг на всеки народен представител е да ходи на работа

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще коментира обещанието на „Воля“ да напуснат парламента, когато е станало факт. Той е категоричен, че Народното събрание работи добре и не вижда да е създадена парламентарна криза.

„Не съм видял някой да напуска, нито пък да се провали кворума сутрин. Ако това се случи, да го коментираме, но до момента има само изявления. Но смятам, че дълг на всеки народен представител е да ходи на работа. По този повод ние внесохме предложение за промяна на правилника на НС. Знаете, което предложение бе свързано със спирането на възнаграждението на всеки, който не присъства на работа. Същото ще се отнася и за Воля. А за кворума не съм притеснен“, категоричен е Валери Симеонов.

Той обяви, че се чувства много комфортно сега, когато ги няма БСП, защото законите се приемат с добро темпо.

„Парламентът работи ли, работи. Добре ли работи, добре. Не виждам криза“, изтъкна Симеонов.

Самото предложение на НФСБ за промяна в правилника на НС е било отложено.

„Внесохме предложение, беше казано, че ще бъде подкрепено от ГЕРБ и това е достатъчно, за да мине то в пленарна зала. Не знам, отложиха го по някакви причини, ще настояваме да се разгледа, защото не е редно. Хората очакват да видят такава справедливост, каквато се вижда във всяка фирма и учреждение. Как така ще отсъства някой от работа и ще продължава да получава възнаграждение. Една трета, но това са 1200-1300 лв. Откъде накъде, който не е на работа, ще получава тези пари“, настоява Валери Симеонов.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети