Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никола Минчев: Паниката с олиото се създава изкуствено

Политика

Никола Минчев: Паниката с олиото се създава изкуствено

Никола Минчев: Паниката с олиото се създава изкуствено - Tribune.bg
Снимка:

„Тази паника изкуствено се създава. То е привнесено без да има реална необходимост. Някои кръгове използват близостта на войната, за да създават напрежение. Целта е да се създаде нестабилност“ Така коментира пред БНТ ситуацията с цената на олиото и опашките пред магазините с промоционални продукти  председателят на Народното събрание Никола Минчев.

„Тази промоционална цена – това е реалната цена на олиото. Няма пазарна необходимост цената да бъде по-висока.“, заяви още той.

Според него отново се създава обстановка на повишение, зад която пак стоят бившите управляващи. Той направи аналог с цената на горивата.

На въпрос дали пък хората не са се наредили защото не вярват в уверенията на властта Минчев категорично отрече.

„Изкуствено се подклажда страх в населението. Създава се спекула.“, допълни той.

Минчев Коментира, че няма пряка опасност за България заради войната в Украйна и не е необходимо въвеждането на извънредно положение у нас.

„Запасяването със зърно може да се случи съвсем спокойно, за да може страната да бъде предпазена от ценова и продоволствена криза.“, обясни той.

Никола Минчев каза коментира срещата между Кирил Петков и Реджеп Ердоган. По думите му тя е била с икономическа насоченост и транспорт, но все пак уточни, че не е разговарял с премиера за отзиви след срещата по повод желанието за енергийна диверсификацията от наша страна.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Никола Минчев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати