Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Никола Стоянов: Министър на икономиката е бил Калоян Методиев, тероризирал е администрацията

Политика

Никола Стоянов: Министър на икономиката е бил Калоян Методиев, тероризирал е администрацията

Никола Стоянов: Министър на икономиката е бил Калоян Методиев, тероризирал е администрацията - Tribune.bg
Снимка:

 „Вчера имаше съвет на директорите на ДКК. Аз като министър съм неин принципал. Назначих трима нови члена на съвета на директорите и оставих четирима  назначени от Нинова. ДКК е шапка на 15- 16 публични предприятия и затова  прецених, че трябва да са 7 съвета на директорите, защото дейността е разнородна”. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов пред БТВ.

По думите му хората във ВМЗ са много притеснени , защото производството спада.

„Едната причина е умисъл, а другата е некомпетентност. За мен предприятието се води умишлено като фалит, но това мога да го кажа със сигурност, когато имам документи. Човек без един ден стаж по специалността е назначен на  два пъти и половина над средната заплата във ВМЗ-Сопот, назначават хора в администрацията на огромни заплати с обезщетения. И сега, когато се види, че от тези хора нямат нужда, ще дойдат едни анализатори и ще кажат, че се уволняват хора”, каза още той.

Стоянов коментира, че НИТИ- Казанлък е в добро състояние   и е на печалба. „Корнелия Нинова мислеше, че „НИТИ” е архив, а те произвеждат мини”, допълни той.

Стоянов заяви, че министър на икономиката е бил Калоян Методиев, а не Нинова.  „Методиев е упражнявал терор над администрацията. Викал е хора и ги е притискал да напускат”, заяви служебният министър.

 Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов потвърди пред Би Ти Ви думите на бившия изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов, че от дружеството са пренасочени 800 хил. лева към офшорна фирма. Той уточни, че това е станало в часовете около сдаването на поста от Корнелия Нинова и неговото встъпване. Стоянов добави, че със сигурност е имало такъв превод, тъй като е видял документа за него. Той обаче отказа да назове причината, посочена в превода.

В писмо до медиите в началото на август Александър Михайлов, който беше уволнен от Нинова, обяви, че е започнал процес по източване на държавното дружество "Кинтекс". Той уточни, че разполага с информация и документи за 2 превода към офшорна компания от Дубай, които възлизат на общо 804 110 лева. По думите му като директор на дружеството той е бил притискан да направи плащането по този договор без насрещни ангажименти. Той обаче не даде повече подробности за договора по това плащане.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети