Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков категоричен: Няма да участва в служебен кабинет

Политика

Николай Денков категоричен: Няма да участва в служебен кабинет

Николай Денков категоричен: Няма да участва в служебен кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Образователният министър в оставка Николай Денков няма да участва в бъдещ служебен кабинет. Това обяви самият той пред журналисти по време на представянето на отчета за свършеното в МОН в края на мандата на правителството.

„Взех това решение преди месеци. Влизайки в ръководството на една от партиите, автоматично човек изключва възможността да влиза в служебни кабинети“, поясни той.

„Аз ще посветя следващите месеци на това да убеждавам обществеността, че има нужда от стабилно правителство, което иска да направи необходимите промени в областта на правосъдието, на борбата с корупцията. За да може, проблемите, които виждахме в последните над 10 години, бих казал и 30 години вече, веднъж завинаги да останат в миналото", каза още Денков.

Според данните в отчета през последните седем месеца държавата е инвестирала 961 млн. лв. повече в образование и наука. От тях в детските градини, училищата и университетите са влезли 785 млн. лв. над средствата от 2021 година, а за наука са били отделени 176 млн. лв. допълнително в сравнение с миналата година.

„Много се надявам, че следващият министър ще използва максимално това, което сме направили, както аз направих спрямо предишния, и ще го доразшири с идеите, които има. Това е нормално, особено в система като нашата, която изисква решаване на редица натрупани през годините проблеми“,  категоричен бе министърът на образованието в оставка.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати