Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Денков: Президентството иска война

Политика

Николай Денков: Президентството иска война

Николай Денков: Президентството иска война - Tribune.bg
Снимка:

„Не съм се срещал с Алексей Петров, освен на срещи с десетки хора, на които той е присъствал. Но искам да кажа нещо друго - особен опрез последните дни се говорят много неща, които нямат никакво съществено отношение към това какво ще промени живота на хората. Това, което има значение, са законите, които се приемат, какви решения взима Мс, какъв ще е Бюджетът за 2024 г., - това няма нищо общо с дискусиите в последните дни.“ Това каза премиерът Николай Денков пред БТВ.

Радев не знаел ще подпише ли указа за новия секретар на МВР – първо ще чете кадровата справка

„Не знам за разговори с участието на Алексей Петров, даже не ме интересува особено. Мислейки за Божков, за Алексей Петров, стигнах до извода, че това са хора от миналото - това са хора, които не познавам, както и хората в кабинета не ги познават. Никой не е идвал да ми казва „Аз се виждах с Алексей Петров, той иска нещо, обещавали сме му нещо" - никога не съм участвал в такъв разговор”, заяви Денков.

По думите му е важно да се спазва законодателната програма, която заедно са съставили с Лена Бориславова, Никола Минчев и Десислава Атанасова. В правомощията на на МС са намаляване на катастрофите по пътищата, кражбите по домове и коли се спазва.    

„Наместваме пластове в момента, които не можеха да се наместят досега. Например, от служебното правителство видяхме, че то има лукса да работи по някои от темите, и да не работи по други, изключително важни, но стоят под радара на медиите. И когато влезеш, се оказва, че нищо не е свършено. Досега, например, не е ставала дума за законите за пране на пари и борбата с тероризма. Една година след като е имало преглед на проблемите, има доклад по темата, откриваме, че нищо не е направено. Сега за два месеца ние трябва да компенсираме промени в закони и наредби, координация между институции, която липсва - ето това са неща, с които се занимаваме“, добави премиерът.

Посещение на Кирил Петков в кабинета на министър Стоянов довело до оставката на главния секретар

„Атаките от президентството започнаха още преди да бъде съставено правителството - да припомним как беше връчен мандата, да припомним призивите това правителство да не се състави - през цялото време от президентството има активни опити да не бъде сформирано, а след това и свалено това правителство. Защо е така, е тема за сериозен разговор, но се ползва всеки повод да се компрометира правителството. Бяха ползвани и редица неверни аргументи - примерно, че мотивите ни са политически при искането на оставка на главния секретар - не е вярно, всички те са професионални. Именно заради тях Петър Тодоров сам си подаде оставката, защото знаеше, че има проблем. Сега Калин Стоянов иска да работи със свой екип - покажете ми едно политическо назначение - всички, които са назначени там, са хора от системата, от ГДБОП, заместници на досегашните ръководители“, обясни Денков.

„Атаките от президентството няма да спрат. След като месеци наред не им обръщах внимание, казвах, че искам мир, за да може да работим, се оказа, че другата страна не иска мир, а война. Добре, на мен война не ми трябва, нужно е да работим спокойно“, добави премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети