Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Малинов от Москва: Имат само голи обвинения срещу мен, нито един факт

Политика

Николай Малинов от Москва: Имат само голи обвинения срещу мен, нито един факт

Николай Малинов от Москва: Имат само голи обвинения срещу мен, нито един факт - Tribune.bg
Снимка:

Николай Малинов - председателят на сдружение „Русофили“ - срещу когото вчера тръгна делото след обвинения в шпионаж - се намира в Москва. Днес той имал редица срещи с различни хора, разкри самият той в ефира на Нова телевизия.

„Ще се видя с ръководителя на четвърти отдел във Външно министерство и отговаря за Балканите, както и със сенатор Климов. С него ще обсъдим нашето партийно сътрудничество. След това ще се видя с директора на департамента „Външна политика” към Кремъл. Вечерта ще вечерям с Гавраилов и Бабурин”, обясни лидерът на „Русофили”.

„Щом ще играем на карти, добре. Ще видим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинения, без нито един факт. Аз никога през живота си не съм имал достъп до секретна информация, за да мога да я получа отнякъде и някому да я предам. Моите позиции винаги са били публични.

Пред всички медии, след като излязох от затвора, заявих, че ще продължа да правя това, което правя. И съм категоричен, че това е правилно за България“, каза Малинов.

Той подчерта, че „Двуглав орел“ е неправителствена организация и в световното право би се създало прецедент, с това „ще утрепем рибата“.

„В България е имало подобно дело през далечната 1978 година и не е успяло. Институтът за стратегически изследвания на Владимир Путин се занимава официално с анализи на обстановката по цял свят. Аз се радвам, че влизам в съда“, заяви още той.

Според него списъкът „Магнитски“ е абсурд: „Органи на друга държава раздават присъди. Нашите служби по слугински начин правят това, което им се диктува отвъд океана“. По думите му има атака срещу него за втори път по време на кампания.

Малинов бе арестуван на 9 септември 2019 г. заедно с други членове на Национално движение „Русофили”. Според прокуратурата той е получавал заплащане от организацията на Константин Малофеев и от Руския институт за стратегически изследвания на ген. Леонид Решетников.

След две години разследването срещу Малинов влиза в съда. Той ще бъде съден за това, че се е „поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин“, с цел да издаде държавна тайна.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети