Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пак в Москва: Обвиненият в шпионаж Николай Малинов подписа пътна карта с партията на Путин

Политика

Пак в Москва: Обвиненият в шпионаж Николай Малинов подписа пътна карта с партията на Путин

Пак в Москва: Обвиненият в шпионаж Николай Малинов подписа пътна карта с партията на Путин - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на партия „Възраждане на отечеството“ вече може да пътува в чужбина

Година и половина след шумния му арест в първия от поредицата шпионски скандали у нас, насочени срещу Русия, Николай Малинов пътува свободно зад граница. Забраната му да напуска страната отпадна, съобщиха от партията, която лидерът на русофилите у нас оглави преди няколко месеца.

Председателят на партия „Възраждане на Отечеството“ подписа в Москва с Андрей Климов, заместник секретар на Генералния съвет на „Единна Русия“, както и председател на комисията за международни дейности на партията, „Пътна карта“ за изготвяне на дългосрочен договор за сътрудничество между двете партии. Малинов и Климов са изразили както тревога за влошаването на българо – руските отношения, така и надежда, че в перспектива двата народа ще възстановят конструктивните и дружелюбни отношения между двете страни на взаимноизгодна основа. С тревога е било обсъдено и нарастването на военното напрежение в Черно море. Обсъдени са били основните принципи и насоки за дългосрочно сътрудничество между „Възраждане на Отечеството“ и „Единна Русия“.

Малинов е припомнил, че партия „Възраждане на Отечеството“ е излязла с инициатива България да се превърне в Зона на мира и да откаже участие във военните  учения на НАТО „Defender“ (Защитник), предвидени за пролетта и лятото на 2021 г., пишат още на страницата си от партията. В хода на срещата страните са констатирали, че добрите отношения между България и Русия могат да бъдат съществено конкурентно предимство за икономическото, духовното и културното развитие на България, като страна членка на ЕС.

Малинов е провел и среща с Александър Грушко – заместник министър на Външните работи на Русия и Юрий Пилипсон – директор на Четвъртия Европейски департамент на  МВнР на Русия.

Малинов на среща с Александър Грушко и Юрий ПилипсонМалинов на среща с Александър Грушко и Юрий Пилипсон

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети