Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Нанков и Дончев се срещнаха със строителния бранш

Политика

Николай Нанков и Дончев се срещнаха със строителния бранш

Николай Нанков, Томислав Дончев и Атанас Бояджиев обсъдиха със строителния бранш проблемите, пред които са изправени през последните 2 години.

„Най-тежкото поражение върху работата им е нанесла липсата на индексация заради драстичния скок в цените на строителните материали. Ако няма решение, проблемни ще са ВиК обекти, жп, пътни, общински проекти“, заяви Нанков.

Като особено остър е проблемът той отчита този с ВиК инфраструктурата, където без решителна намеса на държавата ще се предизвика скок в цената на водата и потърпевши ще са гражданите. Нанков подчертава, че бизнесът има нужда от стабилност, предвидимост и реално разрешаване на проблемите. „Не само обещания, заклинания и общи приказки, на каквито всички се наслушахме през последните две години“, подчертава още Нанков и допълва, че от ГЕРБ-СДС имат управленския капацитет да предложат работещи решения.

„На първо място за финансиране на индексацията може да се пренасочи ресурсът, който няма да бъде изразходван от инвестиционните програми по министерства. Като актуализацията ще става по залегналите в методиката официални статистически данни, в защита на обществения интерес при разходването на публичен ресурс. Нужна е управленска воля и разбиране, че добре работещият бизнес през данъците осигурява средствата за успешни социални политики!“, допълва още Нанков. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети