Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Нанков за АМ „Хемус“: Всичко е законно, а назначените от Радев оправдават безсилието си с неистини и внушения

Политика

Николай Нанков за АМ „Хемус“: Всичко е законно, а назначените от Радев оправдават безсилието си с неистини и внушения

Николай Нанков за АМ Хемус: Всичко е законно, а назначените от Радев оправдават безсилието си с неистини и внушения - Tribune.bg

„Срокът, който си бяхме поставили за довършване на автомагистрала “Хемус” до Варна - 2024 г., беше напълно реалистичен. Законно. Не каквито внушения прави правителството на Радев в стремеж да оправдае безсилието си“, написа бившият зам.-регионален министър Николай Нанков по повод пресконференцията на служебния регионален министър Виолета Комитова и икономическият министър Кирил Петков.

Нанков отбелязва, че думите за това, че строителят е анонимен не е вярно, както и това, че качеството ще е гарантирано ниско. Той отбелязва, че изпълнител е „Автомагистрали” ЕАД, като има и избран строителен надзор.

„Цялата отговорност за липсата на напредък по “Хемус” е на МРРБ. Явно от пресконференции не им остава време да създадат организация и да завършат процедурите по отчуждаване, строителни разрешения и т.н. Оставихме им всичко готово - просто трябваше да го придвижат. И пари им оставихме - те дръпнаха близо половин милиард, който незнайно къде потъна“, допълва още Нанков.

Той отбелязва, че администрацията в МРРБ е на много високо ниво - просто трябва да бъде ръководена добре. „Явно назначените от Радев се провалят. И в паниката си да не му съсипят кандидат-президентската кампания, впрягат целия държавен апарат в нея. Жалко, потърпевши отново ще са българските граждани. Явно регионалното развитие не е приоритет в момента“, допълва още Нанков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети