Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ненчев: Може прокуратурата да иска тълкуване на „държавна измяна“, ако Радева е разкрита като чужд агент

Политика

Ненчев: Може прокуратурата да иска тълкуване на „държавна измяна“, ако Радева е разкрита като чужд агент

Ненчев: Може прокуратурата да иска тълкуване на държавна измяна, ако Радева е разкрита като чужд агент - Tribune.bg
Снимка:

Президентът иска служебно правителство, за да овладее всички лостове и служби на държавата

Безспорен факт е. Прави се опит да бъде прикрита информация и да не се съдейства на съответната служба, което е наказуемо и морално укоримо – това отбеляза бившият министър на отбраната Николай Ненчев по  повод на действията на прокуратурата и разпространените СРС записи с президента пред bTV.

Прави впечатление, че две неща се искат от Конституционния съд – той да се произнесе относно възможността президентът да бъде разследван, но се иска тълкуване и на това какво е държавна измяна.

„Този казус е всичко друго, но не и държавна измяна, с едно единствено изключение, една единствена хипотеза – освен ако госпожа Радева не е била агент на чуждо разузнаване, враждебно настроено към България и президентът е знаел това и това е доказано“, коментира още бившият министър.  

„Държавна измяна е, когато държавният глава се постави в услуга на чужди държавни интереси“, уточни той.

Проблемът с назначаването на Десислава Радева не е толкова правен, колкото морално укорим. Аз не искам да се меся в личния живот на президента. В закона има текст, в който се казва, че ако няма подходящо лице, този пост може да бъде зает и от цивилно лице, уточни още бившият министър на отбраната. За мен по-големият проблем е, че има основание да се твърди, че има опит да се укрие информация“, добави Николай Ненчев.

„Ако нещо ме безпокои, това е, че има много тежка война между институциите“, отбеляза Ненчев.

„Радев работи за разтурването на този парламент и в тази тежка война може да се окаже, че той ще управлява еднолично държавата примерно 6 месеца. Тогава ще може да се потули това разследване на прокуратурата. Ако трябва да избирам между неработещ парламент и управление на един непредвидим президент, ще избера първото. При едно служебно правителство президентът ще овладее всички лостове и служби на държавата, което за мен няма да е никак добре", категоричен бе Ненчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Лудият Ненчев Стига с тия компромати към президента. Този защо още не е в лудницата, заедно с Близнашки и цялата пасмина.
03.02.2020 12:02 / Отговор
Ник Поздравления за г-н Ненчев! А гл. прокурор пита КС не само за държавна измяна, но и за нарушения на конституцията!
03.02.2020 14:27 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати