Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съветник на президента потвърди, че може да последва партия: Всичко е на масата

Политика

Съветник на президента потвърди, че може да последва партия: Всичко е на масата

Съветник на президента потвърди, че може да последва партия: Всичко е на масата - Tribune.bg
Снимка:

СРС-тата подкопавали доверието в институциите: „А свърши ли доверието, това означава криза, революция, улица“

„Всичко е на масата. Не мога да спекулирам с подобна хипотеза - всичко е вероятно и всичко е невероятно. Въпрос на негово решение. Пак казвам като политолог - в политиката нито една опция не се отхвърля автоматично, всички сценарии трябва да се разглеждат, има подобно настроение, търсят се различни алтернативи, и това нещо е в сферата на обсъжданията. Това заяви пред БНТ началникът на кабинета на Румен Радев Калоян Методиев.

Методиев смята, че обществото ни е в тежка ситуация в следствие на резултатите от управлението. Случилото се през седмицата той определи като „атака от гледна точка на президентската институция, още с питането да Конституционния съд, а след това и с оповестяването на СРС-тата“.

„Не бих казал, че това нанесе имиджови щети на президента. Напротив, президентът в очите на обществото влезе в ролята на жертва, на човек, който е атакуван заради принципни позиции, а не заради нещо съществено и форсмажорно“, смята той.

Методиев е  категоричен, че няма данни за импийчмънт. Ставало въпрос за административно-трудов казус назад в миналото.

„Не може да се подслушва президент, а още по-малко да се размята в публичното пространство. Фактите са безусловни, подслушван е държавният глава, съхранявано е това СРС, вкарва се в публичен оборот. Това нещо е недопустимо. Нито една държава не трябва да си го позволява когато има претенции за държавност, за законност, за спазване на институционална култура, която да гарантира доверие на гражданите в държавата. Ние разбиваме и последното остатъчно доверие, което има това общество, в институциите. А свърши ли доверието на едно общество към държавата, това означава само едно нещо - криза, революция, улица“, прогнозира шефът на кабинета на Радев.

Той каза, че има още много въпроси, които очакват своя отговор.

„Премиерът е най-овластеният човек в държавата и това, че се опитва да се дистанцира и да излезе от цялата ситуация по никакъв начин не трябва да ни заблуждава, че той не е активен участник, защото подслушването като такова, управлението на СРС в сектор „Сигурност“ е в прерогативите на министър председателя“, подозира Методиев.

По негово мнение е нормално „някой да го е страх от Радев и от възможността за втори президентски мандат“. Началникът на кабинета на президента обясни, че Румен Радев посочвал проблемите в държавата такива, каквито са.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Лъжа Не е потвърдил, този сайт ръси само лъжи.
02.02.2020 12:22 / Отговор
ДАНЪКОПЛАТЕЦ Президентът на една д-ва трябва да има поне малко морал и да обича държавата си. Факт е, че без К. ИМПЕКСОВА и РЕШЕТНИКОВ, никога нямаше да му бъде подарен този пост. Недоразумението Мунчо се надяваше за него да няма прожектори. Радев, ти не си решението, а част от ТУМОРЪТ на ком.партията БКП/БСП. Време е да те осветят прожекторите. ВИЕ СТЕ ОПАСНИ ЗА Б-Я!
02.02.2020 13:04 / Отговор
Старшината Човек,който заема такава длъжност и не почита две години подред годишнина от престъпленията на народния съд,не подлежи на коментари и не буди уважение.
02.02.2020 20:49 / Отговор
biblio Да му имам тъпите съветници на Мунчо!!! Тоя Методиев сега се сетил цитирам: "Нито една държава не трябва да си го позволява когато има претенции за държавност, за законност, за спазване на институционална култура, която да гарантира доверие на гражданите в държавата. Ние разбиваме и последното остатъчно доверие, което има това общество, в институциите. А свърши ли доверието на едно общество към държавата, това означава само едно нещо - криза, революция, улица". Абе аланкоолу, а този дето го съветваш не руши ли постоянно доверието в институцията Изпълнителна власт с тъпите си критики и изказвания?!!!
03.02.2020 02:28 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети