Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николай Василев: Таван на цените е популистко-комунистическа идея

Политика

Николай Василев: Таван на цените е популистко-комунистическа идея

Николай Василев: Таван на цените е популистко-комунистическа идея - Tribune.bg
Снимка:

„Ситуацията е нестандартна и България трябва да се държи хладнокръвно. Със сигурност трябва да има общоевропейска позиция по темата за спирането на газовите доставки“, заяви пред БНТ бившият икономически министър Николай Василев по повод спирането на газовите доставки за България от „Газпром“.  

„Лошото е, че парите в бюджета свършиха по-бързо от очакваното. Тази политика на огромни дългове, постоянни харчове и актуализации не ми харесва. Това е причината сега газовото хранилище в Чирен да е празно. Моята прогноза е, че в края на годината ще отчетем разходи за 69 млрд. лева и то след актуализацията на бюджета. Това е най-популисткият бюждет в историята на България. Лошото е, че се харчат неефективно милиарди. В момента не се движим наникъде", добави той.

„Аз съм против намаляването на ДДС и акцизите, защото това ще доведе до още по-малко приходи в хазната при положение, че парите вече свършиха. Категорично против съм и тавана на цените. Това е популистко-комунистическа мярка, която ще доведе до корупция и измами. Най-добрата мярка срещу инфлацията е икономически растеж", коментира Василев идеите на управляващите за мерки за справяне с инфлацията. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати