Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Николина Ангелкова: Имаме капацитет да проверяваме дюните за незаконни дейности

Политика

Николина Ангелкова: Имаме капацитет да проверяваме дюните за незаконни дейности

Николина Ангелкова: Имаме капацитет да проверяваме дюните за незаконни дейности - Tribune.bg
Снимка:

Санкцията за нарушителите в Наказателния кодекс е затвор до 3г. и глоба

По повод промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие министърът на туризма Николина Ангелкова посочи в кулоарите на парламента, че забраната за поставяне на палатки и плажни принадлежности върху дюните е приета още при предишната редакция на този закон.

„ В момента това е скрепено със строги санкции, за да има превенция. Самите дюни са отбелязани в кадастралните карти, така че контролните огани изключително обективно, лесно и имайки необходимия експертен потенциал, ще могат да си свършат работата“, увери журналистите министърът на туризма. Според Ангелкова контролните органи на морските плажове изпълняват изключително стриктно своите задължения.

„Имаме телефон за сигнали и нередности. Реагираме при всеки един сигнал. Така че, когато има нещо конкретно, ние сме незабавно на мястото“, увери министърът. Тя посочи, че проверяващите са и на север, и на юг по нашето Черноморие, като правят планови и извънредни проверки.

„Забранено е строителството върху всички дюни, които са включени в закона за защитените територии и са защитени по „Натура 2000“, коментира Николина Ангелкова. Тя припомни, че за подобни дейности в нарушение на закона Наказателния кодекс предвижда до 3 години лишаване от свобода и глоба.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати