Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. НИМХ се чудят дали Личев или Денков лъже: Всеки твърди, че другият ги мести в МОСВ

Политика

НИМХ се чудят дали Личев или Денков лъже: Всеки твърди, че другият ги мести в МОСВ

НИМХ се чудят дали Личев или Денков лъже: Всеки твърди, че другият ги мести в МОСВ - Tribune.bg
Снимка:

„Кой излъга пред медиите?“, питат от НИМХ. Те пишат писмо до министър-председателя Кирил Петков и го канят на разговор в института.

Двама служебни министри на МОСВ Асен Личев и на МОН Николай Денков (който остана и министър в служения кабинет), се сочат един друг като автори на идеята за прехвърлянето на НИМХ от образователното в еко министерството.

„Прехвърлянето на НИМХ от МОН към МОСВ е поискано на 16 юли 2021 г. от тогавашния министър на околната среда и водите Асен Личев“, твърди Денков.

„Пред Mediapool служебният екоминистър Асен Личев каза, че идеята за местенето на НИМХ е била на самия Николай Денков, още като служебен министър. Той заедно с настоящия екоминистър Борислав Сандов имали лични сблъсъци с НИМХ, каза Личев, без да изпада в конкретика“.

Сандов всъщност е говорил за личния си сблъсък с НИМХ при БАН, които вини за незавършеното си образование.

„Завърших и семестриално Управление на хидроклиматичните ресурси, но от Българска академия на науките не ми дадоха данни за валежи, слънчево греене и вятър, за да си напиша дипломната работа“, обясни той по време на преговорите за сформиране на кабинет.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети