Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Реакцията на ПП и ДБ буди съмнения за манипулация на машинния вот

Политика

Нинова: Реакцията на ПП и ДБ буди съмнения за манипулация на машинния вот

Нинова: Реакцията на ПП и ДБ буди съмнения за манипулация на машинния вот - Tribune.bg
Снимка:

Нека вземаме разумни решения с разумни аргументи. Тон на истеричния разговор дадоха ПП и ДБ. Партиите, които си залепиха етикетите за проевропейски оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

По предложение на ПП отпадна гледането на Закона за семейни помощи. Великата социална програма на ПП, великите 16 предложения се самоопровергаха с гласуването в социалната комисия. Днес си позволиха да лепят етикети статукво за партиите, които приехме промени в ИК. А не се гнусят да гласуват с ГЕРБ и ДПС за оръжие за Украйна и самолети. Шокираме се от Христо Иванов – от неговото изказва, цитирам :“Това е частно решение“ за самолетите. Какво означава това?, попита Нинова.

“От ПП не искат разговори с БСП за правителство. Това е тяхна воля, ние не проявяваме натиск върху никого, но да се знае от българския народ как ДБ и ПП по този начин провалят пътя към борбата с режима, с който от години се борим. Дори не е с правната реформа, с темата за оръжия, а с Изборния кодекс, който е най-демократичният.”

Относно състава на обществените съвети, Нинова уточни, че ГЕРБ могат да изтеглят своето предложение ако желаят, защото то не фигурира в предложенията на БСП. По повод заявлението на Христо Иванов, че ако БСП не оттеглят своя законопроект за хартиената бюлетина, няма да има правителство между ДБ и социалистическата партия, Нинова отговори, че тогава от БСП трябва да изискат оттеглянето на предложението за предоставянето на оръжия за Украйна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати