Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: БСП се включва във вота на недоверие към кабинета

Политика

Нинова: БСП се включва във вота на недоверие към кабинета

Нинова: БСП се включва във вота на недоверие към кабинета - Tribune.bg
Снимка:

И БСП се включва в събирането на подписи за вот на недоверие срещу кабинета и те ще бъдат внесени още днес, обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

В сряда председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ще иска провеждане на вот на недоверие и е започнал събирането на подписи от депутати. Нужни са им 48 - на една пета от депутатите, като зад тях вече застанаха и от "Има такъв народ", и БСП.

"Включваме се във вота на недоверие като съвносители. Имаме бележки по отношение на мотивите, които смятаме, че не са пълни. Днес до обяд ще доработим. Даваме и нашите подписи и днес следобед внасяме вота на недоверие за политика и енергетика", каза Нинова. Тя иска да се допише и решението за дарението на двата ядрени реактора на АЕЦ "Козлодуй" на Украйна и концесията на пристанище "Росенец".

За да бутнат кабинета, трите партии се нуждаят от мнозинство в парламента, което обаче нямат. Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви вчера, че правителството е стабилно и евроатлантическо, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви тази сутрин, че партията му няма да свали кабинета.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети