Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: ДБ и ИТН официално да кажат, че не ни подкрепят, а не в интервюта

Политика

Нинова: ДБ и ИТН официално да кажат, че не ни подкрепят, а не в интервюта

Нинова: ДБ и ИТН официално да кажат, че не ни подкрепят, а не в интервюта - Tribune.bg
Снимка:

Ако президентът не е съгласен, БСП няма да предлага служебния кабинет за редовен

„Ако президентът Румен Радев не е съгласен, БСП няма да предложи служебния кабинет за редовен“, съобщи Корнелия Нинова пред БТВ.

По думите ѝ партията „така разбира политиката“.

„Поставихме този въпрос, президентът и двата пъти каза, че служебният кабинет е експертен и той не може да бъде оставен в наследство за партии“, допълни Нинова.

„Изпълнението на този план зависи от две неща – от волята на президента и от съгласието на другите три партии, от които ще търсим мнозинство. Ние питахме президента, водихме разговори – така разбираме политиката. Отива се при президента открито и говорим, а не каним министри зад гърба му в офисите си“, каза Нинова.

На въпрос дали бавенето на връщането на третия мандат е било поискано от президентството, за да бъде гласувана актуализацията на бюджета, Нинова отговори, че няма такова нещо.

„Борисов цели да няма средства за пенсии, за работещите, да има социално напрежение. Да няма средства за болниците, да има здравна криза, мигрантска криза и когато се случи колапса в държавата да каже „Нали видяхте“, смята Нинова.

По думите ѝ отговорността за държавния бюджет ще носят депутатите в Народното събрание, които ще го гласуват.

Нинова не каза име за евентуален премиер в кабинет с техния мандат, защото искат първо да знаят дали ще имат мнозинство за гласуването му. Тя призова „Демократична България“ и „Има такъв народ“ публично да заявят, че няма да ги подкрепят, а „не в интервюта и не в кулоарите на парламента“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати