Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова е убедена, че трябва да има редовно правителство

Политика

Нинова е убедена, че трябва да има редовно правителство

Нинова е убедена, че трябва да има редовно правителство - Tribune.bg
Снимка:

Според нея при избори през есента, активността ще е ниска и оттам ще е ниска легитимността на органите, които ще избираме

„Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът. Ако направим трети избори през есента в COVID криза, това означава ниска избирателна активност, а оттам и ниска легитимност на органите, които ще избираме”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия.

Тя обясни, че преговорите с „Има такъв народ” продължават.

„Излязохме с решение да продължим разговорите, а не за подкрепа, защото в политическия документ, който те представиха като основа на нашите преговори, липсват неща, които ние бихме искали да има и има други, за които не сме се договаряли. Все още не сме взели окончателно решение“, обяви тя.

По думите ѝ за БСП е важно ИТН да постигне договореност с „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Трите така наречени „партии на протеста” се движеха в пакет като партиите на промяната. Какво стана между тях – те си знаят. Ние отговаряме за политиката на БСП. Аз обаче съм изненадана от факта, че в политическия документ, който разглеждаме, са отразени техните искания в пълна степен”, посочи Нинова.

За компетентността на новите министри отговорността ще е на ИТН и Трифонов, категорична е Нинова.

Лидерката потвърди, че ако третият мандат им бъде връчен те ще предложат служебния кабинет за редовен. Тя се надява, че той ще бъде подкрепен и от останалите парламентарно представени партии.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати