Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова и фермери-социалисти без маски обсъдиха 5 стъпки за сектора

Политика

Нинова и фермери-социалисти без маски обсъдиха 5 стъпки за сектора

Нинова и фермери-социалисти без маски обсъдиха 5 стъпки за сектора - Tribune.bg
Снимка:

Ковид кризата още повече доказа необходимостта от сериозна промяна в селскостопанската политика. Това е заявила Корнелия Нинова при посещението си в Кюстендил при връчването на нови членски карти на новоприети членове на БСП, сред които и млади фермери.

Тя сподели в профила си във Фейсбук снимка от мероприятието, на която се вижда, че участниците нито носят маски, нито спазват дистанция.

„Трябва да дадем категорична държавна подкрепа на българските производители на храни. Имаме прекрасни природни дадености на води и плодородни почви, които не се използват по предназначение“, увери Нинова.

Ето ги и 5-те стъпки на БСП:

1. Изграждане на напоителни системи, гарантиращи поливното земеделие.

2. Насочване на по-голяма част от субсидиите към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо и към малките и средни фирми.

3. Изграждане на мрежа от фермерски пазари с пряк достъп на производителите с цел намаляване на прекупвачите и оскъпяването на стоките.

4. Подкрепа за биоземеделие с нулеви ставки на ДДС за храни, изработени само от естествени суровини без следи от консерванти, заместители и подобрители.

5. Създаване на електронна борса за онлайн търговия на земеделски продукти.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Червени боклуци! Всички знаем,че имаме квоти,договорени от Кунева за плодове и зеленчуци!Тази пак лъже и маже!С какви пари ще прави напоителни системи?Нали веднага циганите ще им видят сметките!Абе, дай и на тази пари и гледай ,как се фалира за пореден България!
30.01.2021 19:54 / Отговор
ВИЖТЕ "АЛТЕРНАТИВАТА"............. "НОВИЯТ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ..................... ВЪЛЦИ И ВЪЛЧИЦИ В ОВЧИ КОЖИ..........С НАМЕРЕНИЯ ДА ОДЕРАТ НАШИТЕ КОЖИ.........
30.01.2021 21:19 / Отговор
Mihaela Аз питам: Няма ли най - накрая тази да я глобят за неспазване на заповед . Никога не носят маски ,на нито едно мероприятие. Потвърждава се ,че пак някой я закриля или законите са само за нас?
31.01.2021 20:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати