Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова и Йорданов поотделно след срещата, но с общи виждания за управлението

Политика

Нинова и Йорданов поотделно след срещата, но с общи виждания за управлението

Нинова и Йорданов поотделно след срещата, но с общи виждания за управлението - Tribune.bg
Снимка:

„Оценяваме случилото се като първа добра крачка за разговори за съставяне на правителство. Уточнихме теми и политики, по които имаме припокриване, имаме и различия“, заяви Корнелия Нинова след срещата с представители на ИТН, като допълни че утре на Национален съвет ще се обсъдят всички теми и ще се излъчи работна група, за да продължат разговорите.   

Нинова уточни, че не са минали по целите си програми, като БСП са се обявили против приватизацията на ББР и концесиите. Имали и различия кога да бъдат увеличени пенсиите. Социалистите искали това да стане сега, докато от партията на Трифонов са заявили, че това е добре да стане догодина.

БГНЕСБГНЕС

Инициативата за следващата среща пък от ИТН оставили на БСП, след като си излъчат работна група.  

По повод ДПС, Нинова заяви, че мандатоносителят решава с кой да се среща, каква подкрепа искат и от кого. Соцлидерката се обърна към журналистите да оставят ИТН на спокойствие да си решават с кого да се срещат. Все пак обаче трябвало да се види общата рамка на всички партии, които биха подкрепили правителството на ИТН.

„И гласуването е подкрепа, видяхте как стана избирането на председател на Народното събрание", каза още Нинова и допълни, че нямало как да знае дали в деня на избор на кабинета ДПС ще ги подкрепят.

Соцлидерката допълни, че това щяло да бъде кабинет на промяната и затова се събирали.

Тошко Йорданов, който слезе отделно от Корнелия Нинова заяви, че имали обща посока на действие със социалистите. „БСП са социална партия, ние сме по-практично настроени. Търсехе само общи неща, защото е важно да се разкара това отвратително управление на ГЕРБ“, заяви Йорданов. По думите му трябва да се постигне подкрепа, защото иначе се отива на нови избори, което не било лошо. Различията пък щели да се изглаждат в пленарна зала, ако въобще този кабинет получи подкрепа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати