Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова изнедаващо в „Кинтекс”: Ръководството я увери, че не работи по договори за Украйна и Русия

Политика

Нинова изнедаващо в „Кинтекс”: Ръководството я увери, че не работи по договори за Украйна и Русия

Нинова изнедаващо в Кинтекс: Ръководството я увери, че не работи по договори за Украйна и Русия - Tribune.bg
Снимка:

Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа - е казала Нинова на работещите

Ръководният състав на „Кинтекс” е уверил вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова, че държавното дружество не работи по договори за Украйна и Русия, съобщи министерството на икономиката.

Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, беше опровергано, се посочва в съобщението

Това е станало при изненадващо посещение на Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова в държавната компания „Кинтекс“ ЕАД.

Двете се срещнали с всички директори на дирекции и отдели в дружеството.

„Уверих ги, че единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно и да се прекратят злоупотребите и източването. Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа”, написа в профила си във Фейсбук Корнелия Нинова.

„Те ми благодариха, че съм единственият министър, който е посетил компанията и е изслушал тяхното мнение”, се казва още в съобщението.

Преди повече от седмица Нинова нареди смяна на управителния борд на оръжейния завод, тъй като, по думите ѝ, досегашният изпълнителен директор е бил в драстичен конфликт на интереси - управлявал е едновременно държавния „Кинтекс” и частна оръжейна фирма.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати