Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова, която плашеше, че „избиват козички, за да дойдат мигранти“: Борисов плаши с бежанци предизборно

Политика

Нинова, която плашеше, че „избиват козички, за да дойдат мигранти“: Борисов плаши с бежанци предизборно

Нинова, която плашеше, че избиват козички, за да дойдат мигранти: Борисов плаши с бежанци предизборно - Tribune.bg
Снимка:

Парадокси в Ямбол. Малко повече от година, след като активно и на място в ямболските села Корнелия Нинова всяваше паника с бежанци, червената лидерка рязко спря да вижда опасност.

Миналото лято социалистката с тялото си се включваше в блокади и живи вериги, за да пази стадото в село Шарково, където беше установена чума по животните. Според реториката тогава – идеята на правителството била да избие всички козички, за да нямат хората какво да ядат, районът да се обезлюди… и да дойдат бежанците.

Когато обаче тази есен ситуацията в Сирия рязко ескалира, Турция започна военна операция срещу кюрдите в северната част на страната, Дамаск изпрати армия срещу турците, а Ердоган заплаши да изпрати милиони бежанци към Европа, Нинова е осезаемо по-спокойна.

„Опасност от бежанска вълна няма. Ситуацията е съвсем различна от 2015 и 2016 г. Борисов плаши с бежанци предизборно. Внушава страх у хората, за да играе спасителят. Толкова е прозрачно. Прави го преди всички избори“, заяви тя пред журналисти и съмишленици в същата област Ямбол.

„Трогнахте ме с вашето посрещане до сълзи. Вие сте тук, не насила, не заради пари и постове, а защото вярвате. Няма по-голяма сила от вярата“, каза тя пред съпартийците си.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати