Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп: Големите санкции срещу Турция идват

Свят

Тръмп: Големите санкции срещу Турция идват

Снимка:

ЕС ограничава търговията с оръжие с Анкара

Големите санкции срещу Турция идват. Това написа в Туитър Доналд Тръмп по повод операцията на Анкара в Сирия. Новото предупреждение идва, след като американският президент вече посочи, че ще „унищожи икономиката“ на Турция, ако „прекрачи границата“ или „започне да унищожава кюрдите в Северна Сирия“.

„Наистина ли хората смятат, че трябва да воюваме с Турция, която е член на НАТО? Нестихващите войни ще свършат“, написа още Тръмп.

Според информации в медии, президента вече е дал одобрението си за санкциите, но изчаква с тяхното въвеждане. Подробности за това какви ще са рестрикциите срещу Анкара не се дават.

По-рано Доналд Тръмп нареди на всички американски войски да се оттеглят от северната част на страната, за да се избегне кървав конфликт между Турция и подкрепяните от САЩ кюрдски войски. Той предположи и че кюрдите може и да са освободили някои членове на ДАЕШ, за да ангажират отново Вашингтон.

Междувременно Европейският съюз призова Турция да прекрати едностранните военни действия в Североизточната част на Сирия и да изведе войските си от там. Брюксел ограничава и износа на оръжие за Турция.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още