Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова намери слабост в резолюцията срещу България – прокарва Истанбулската конвенция

Политика

Нинова намери слабост в резолюцията срещу България – прокарва Истанбулската конвенция

Снимка:

„В основата на външната ни политика трябва да бъде националният интерес. България има интерес да се пребори с корупцията, да бъде държава, в която съществува свобода на словото, върховенство на закона и разделение на властите. В този смисъл - резолюцията за България, която ще гласува ЕП утре заслужава адмирации и подкрепа. Тя е вярна оценка за корумпираното управление на Борисов. Но в тази резолюция има смущаващи текстове, съдържащи упрек за партии и политици в парламента, които не подкрепят Истанбулската конвенция и препоръки България да намери начин да я ратифицира. БСП не подкрепя конвенцията и има сериозен принос тя да не бъде гласувана в българският парламент“.

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

„Лично съм понесла много удари за тази позиция. Чула съм много упреци, че отхвърляйки я променям характера на партията от лява в консервативна. Уважавам различното мнение, както и нашите партньори в ПЕС. Парламентарната ни група внесе редица закони срещу насилието над жени, срещу езика на омразата към малцинствата. Но Истанбулска конвенция няма да срещне нашата подкрепа под никаква форма - нито директна, нито завоалирана - в резолюция срещу корупцията“, заяви още Нинова.

Тя съобщи, че ще предложи на евродепутатите от БСП, независимо, че резолюцията е инициирана от Елена Йончева, да подкрепят текстовете, касаещи върховенство на закона, борба с корупцията и свобода, но до не подкрепят текстове за Истанбулската конвенция, като се съобразят с Конституцията на Република България и националния интерес на страната ни.  


Коментари (1)

Има си дебили и инфантили Какво се сърдите ,


ако ги нямаше светът щеше да е идеален
06.10.2020 19:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още