Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова обяви, че търговските вериги са победили правителството

Политика

Нинова обяви, че търговските вериги са победили правителството

Снимка:

Въпреки въведените квоти за родни стоки в големите вериги, БСП обявиха, че не са доволни

„Търговските вериги победиха правителството. Приемете нашия закон и така ще защитим българското производство. Мислех, че кризата ще събуди държавническото в управляващите. Че заедно с нас, опозицията и българските производители, най-накрая ще постигнем онова единомислие, от което има нужда отруденият малък и среден земеделец и българската икономика. Уви, търговските вериги победиха правителството“. Този коментар сподели в профила си във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.

Според нея приетото на този етап не било достатъчно.

„Шумно рекламираните мерки за защита на родното стигнаха само до: предоставяне на площи във веригите за продажба на български регионални продукти. Толкоз. Няма проценти за български стоки, няма отстъпки, няма облекчения за такси, реклами и т.н. Колко му е търговецът да задели два щанда и какво от това? Казвам със съжаление: това е имитация на защита на българския национален интерес. И отново предлагам да приемем закона, внесен от нас още през 2017г., ако наистина сме загрижени за българското“, иска тя.  


Коментари (4)

Победител Тази пак са я изпуснали от КАРЛУКОВО.
13.04.2020 18:35 / Отговор
Кеф Ами победиха.Дори те са по многобройни от вашите привърженици...
13.04.2020 18:55 / Отговор
Киро Бизона Косъм не давам да падне върху Крушовишката мадона стрина Курна! Легнала ми е на сърцето като свинкя на шосето! Да си седи на Позитано докато стане Позасрано! Ура, дрОгаре И дрОгарке! Венсеремос! Но пасаран! Ернесто Че Гобара!
14.04.2020 11:03 / Отговор
Търговските вериги и сега продават българско производство, но зеленчуците не са качествени, аз купувам турски моркови, гръцки домати и краставици, френски картофи и т.н. и съм много доволна.
14.04.2020 12:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още