Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова определи промените в Конституцията като „най-голямата вреда, нанесена от сглобката“

Политика

Нинова определи промените в Конституцията като „най-голямата вреда, нанесена от сглобката“

Нинова определи промените в Конституцията като най-голямата вреда, нанесена от сглобката - Tribune.bg
Снимка:

„От всички вреди, които „сглобката” нанесе на държавата досега, промяната в Конституцията е най-голямата. С двойното гражданство на депутати и министри, предават българския суверинитет. Вече и чрез конституцията могат да ни управляват чужди граждани. Съдбената реформа не цели никаква справедливост и независимост. Разпределиха си и порциите в съдебната система“, заяви пред репортери лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Демократична България“ и Христо Иванов най-накрая си получават съдиите сами да избират своята квота във ВСС – негова отдавнашна мечта. ДПС получават една политически зависима прокуратура, а Бойко Борисов получава голо обещание, че ще го пазят докрай. Това представлява съдебната реформа, която приеха през Конституцията“, смята тя.„Следващата им стъпка, както Кирил Петков обяви, са регулаторите, които ще бъдат разпределени на три по политически принцип, за да се окопаят там за следващите 5 или 7 години. Това е поредното завладяване на официалната държавата от задкулисната държава“, допълни още Нинова.

Според нея управляващите са отворили вратичка за преговори с президента. Това е станало чрез „вкарването“ на думата „могат“ при „правомощията на служебния кабинет могат да се ограничават със специален закон“.

„Допускаме, че това е врата да водят скрити разговори с президента.“

„От самото начало БСП сме единствената партия, която стои на твърди позиции за промяна на модела на управление на държавата, което минаваше и през промяна в Конституцията. Това не е промяна, а подмяна. Ние сме единствената алтернатива“, заяви за пореден път лидерът на социалистите. 

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети