Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова призна за различия, по думите ѝ те били и преди коалиционното споразумение

Политика

Нинова призна за различия, по думите ѝ те били и преди коалиционното споразумение

Нинова призна за различия, по думите ѝ те били и преди коалиционното споразумение - Tribune.bg
Снимка:

Пропукване в коалицията няма, различията ги имаше и преди споразумението, каза в студиото на БНТ вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, цитирана от „24 часа“.

Разговорът в телевизията започна с мерките - това са четири мерки, които по думите й могат да доведат до спокойствие на българските семейства. „Сега взимаме мерки в краткосрочен и дългосрочен план“, уверява тя.

Припомняме ги:

Краткосрочни мерки: Да намерим компенсаторен механизъм за бизнеса в резултат на наложения мораториум; Мерките 80/20, 60/40 да продължат и след 1 януари 2022 г.; Заедно с бизнеса да се работи по предложения за изготвяне на бюджета за следващата година;

Средносрочни мерки: Българскяит бизнес да бъде освободен от излишните административни тежести, които отнемат време, средства и човешки ресурси; Образованието да бъде обвързано с икономиката и за осигуряване на професионални кадри за икономиката ни; Намиране на начин за облекчаване на финансирането на малките и средните предприятия.

„Ще има промени в персоналния състав на КЕВР - на тези, на които им изтича мандатът“, каза Корнелия Нинова.

„БСП бе предложила да намалят цените на енергоносителите от 20 на 9 процента - надяваме се в бъдеще да продължаваме да я обсъждаме, защото е добра мярка. Не мисля, че е блокирана работата на ДКК заради проверките там“, обясни Нинова.

По думите ѝ не е обсъждано въвеждането в ръководеното от нея ведомство на зелен сертификат. На този етап такъв документ ще се изисква след 24 януари от служителите на Министерството на образованието.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети