Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: „Продължаваме промяната“ сключват предизборно споразумение без да са показали програма

Политика

Нинова: „Продължаваме промяната“ сключват предизборно споразумение без да са показали програма

Снимка:

Ние не желаем предизборно споразумение с „Продължаваме промяната”. След изборите като видим резултатите сме готови с всеки да разговаряме. Странно е, че те сключват предизборно споразумение без да са показали програма. За какво го сключват? Само раздадоха постовете. „Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта още, че е задължително трябва да се направи правителство, защото кризата е ужасяваща.

Ако парламентът се формира втората половина на ноември, ще имаме много късо време за приемане на бюджета през 2022 г. Никой не говори по тази тема, а това е проблем номер едно. Ако повторим грешката от предните кабинети да губим време във формиране на комисии и разговори между партиите, рискуваме да не можем да решим много сериозни въпроси“, обясни Нинова. 

Благодарение на нас Румен Радев стана президент, ние сме свързани, победата на Радев сега ще е по-трудна, и проф. Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване. Първият път до голяма степен Радев беше безалтернативен.“, категорична беше Нинова.

По думите ѝ няма нова интрига по оста президентство - Позитано, тъй като според Нинова „едва ли президентът знае какво прави всеки областен управител в страната“. Ще решим въпроса със сградата по съдебен ред, поясни лидерът на БСП.

По темата „Досиетата Пандора“, Нинова каза, че допуска, че няма значително да повлияе на предизборната кампания, защото дотогава няма да има яснота. „Правилният ход е да се изнесе цялата истина и трябва да се вземат по-сериозни мерки по тези въпроси. Проблемът е хроничен,“ посочи лидерът на БСП.

Тя добави, че трайното и кардинално решение е закриване на офшорните зони.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема