Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

Политика

Нинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

Нинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите - Tribune.bg
Снимка:

Корнелия Нинова се срещна с членове и симпатизанти на БСП в Суворово, Долни Чифлик и Провадия. Тя отговори на множество въпроси, касаещи икономиката, социалната сфера, земеделието и мерките, необходими за преодоляването на кризата от COVID-19. Един от проблемите, които хората споделиха с тревога е безогледната сеч на горите, информират от БСП.

“В България имаме уникална природа и сами я унищожаваме. Гората е национално богатство и е нужно да го пазим. Трябва да се забранят концесиите за добив на дървесина в държавните горски стопанства”, заяви пред социалистите Нинова.

Тя бе категорична, че е нужно държавата като собственик да организира и извършва санитарната и промишлена сеч, и частните ползватели да купуват от нея дървесината: “Трябва да се въведе и задължение на индустрията с високи въглеродни емисии ежегодно да финансират залесителни работи.”

Кандидатът за председател на БСП втори мандат отбеляза, че поголовното изсичане на гората влияе на много други процеси-ерозия на почвите, свлачища, наводнения, както и замърсен въздух. “И в тази сфера корупцията е проникнала дълбоко за сметка на националното богатство и здравето на хората. Решени сме да сложим край на това”, завърши Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Изумен Сланинова се облякла в черно като на погребение...
29.08.2020 13:39 / Отговор
А ти си един долен простак. Черното не е само за погребения, а е официално облекло.
29.08.2020 13:42
Горите трябва да са изключително държавна собственост. Не трябва да има частни лесничеи. Дърводобивът, залесяването и стопанисването на горите трябва да се управляват професионално и според лесоустройствените планове.
29.08.2020 13:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати