Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова с остра реакция срещу Радев: Вето върху Бюджета е неприемливо

Политика

Нинова с остра реакция срещу Радев: Вето върху Бюджета е неприемливо

Нинова с остра реакция срещу Радев: Вето върху Бюджета е неприемливо - Tribune.bg
Снимка:

"Гласовете на БСП не се продават и търгуват. Предложението за комисията на Йоловски представлява част от рекета, който си организират партиите от сглобката и някои останали, които служат за параван". Така отговори Корнелия Нинова, лидерът на БСП, на ИТН, които по-рано попитаха дали БСП имат скрити договорки със „сглобката“.

„Наши гласове за такова нещо няма да дадем. Вече поискахме изслушване на Йоловски в комисията по корупция, такива бе отказано, защото има вече образувано досъдебно производство, тоест предметът на тази комисия за разследване на заплахите срещу Йоловски е куха“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че евентуалното налагане на вето от страна на държавния глава върху бюджета е неприемливо. "Не бива да се прави, не трябва държавата да бъде оставена без пари", коментира още тя.

Нинова обясни, че в бюджета на 2024г. не се предвижда продажба на държавни земи, но в прогнозата за 2025 г. такова нещо се предвижда. "Има приходи от такива суми, има и становища от министъра на земеделието. Нашето становище е да сме против това нещо", допълни лидерът на БСП.

Относно Бюджет 2024 г. тя уточни, че БСП на първо четене няма да подкрепи и трите бюджета - централният, на НЗОК и на ДОО, а между първо и второ ще подкрепи тези мерки, които отговарят на програмата им и ще направят свои предложения.

„Ще подкрепим увеличението на минималната работна заплата, вдовишките надбавки да се увеличат. Ще внесем предложение например младите хора до 26 г. да не плащат данък върху доходите на физическите лица и банките да бъдат обложени с 15% и да се сложи таван на таксите“, добави Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп