Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова ще ходи санитарка във ВМА, но първо трябва да гласуват алтернативния ѝ бюджет

Политика

Нинова ще ходи санитарка във ВМА, но първо трябва да гласуват алтернативния ѝ бюджет

Нинова ще ходи санитарка във ВМА, но първо трябва да гласуват алтернативния ѝ бюджет - Tribune.bg
Снимка:

Председателката на БСП разказа, че прекарала тежко вируса – с треска, задух, отслабване на слуха, бъбречна криза

Корнелия Нинова се е лекувала четири дни в инфекциозното отделение на ВМА.

„Първите дни беше доста тежко. При мен болестта беше по трудния начин. В деня, в който ме приеха, получих треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам. След това в болницата преживях всички съпътстващи неприятности тази болест - главоболие, много силни болки в корема, всичко те боли. Има едни странични ефекти, например аз получих конюнктивит на очите, отслабване на слуха, влияние върху вегетативната нервна система. Получих едни бодежи в ръцете, не можеш да задържиш предмет дори. След като ме изписаха, продължих лечението си вкъщи с антибиотици и получих бъбречна криза. Имах чувството, че това нещо се движи в тялото и там където срещне някакъв орган, просто удря със страшна сила“, разказа Нинова пред БНТ.

Лекарите във ВМА бяха изморени, сестрите бяха много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си, допълни тя.

„Лекарите са на предела и самите те го казват и случаите, които излизат в медиите и това, което аз видях - те са много уморени, изтощени, на предела са“, каза Нинова.

След като вижда каква е ситуацията в болницата, лидерът на БСП решава да стане доброволец.

„Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашия алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност“, заяви Нинова, част от чиято парламентарна група до скоро дори бойкотираше маските в НС.

33-ма депутати от БСП също ще се включат в доброволческата активност – и няма да бъдат на работа в Народното събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

Мина Не е работа на политиците да мият коридорите в болниците.По- добре да помислят и спешно да предложат законови промени как да спрат изтичането на медицински кадри от страната. Не може бедна България да подготвя и осигурява лекари и сестри за богатите държави. Ако си вложил в образованието си толкова,колкото струва това на запад, заминавай, където искаш. Но когато държавата е инвестирала в образованието ти солидни средства , а ти си плащал само семестриални такси , бъди любезен да работиш за тази държава.
22.11.2020 11:52 / Отговор
ЧЕРВЕНАТА ПАЧАВРА, АКО Е ИСКРЕНО ЗАГРИЖЕНА ЗА ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИТЕ: 1.ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СПРЕ С НАГНЕТЯВАНЕТО НА НАПРЕЖЕНИЕ СРЕД ХОРАТА С ПОСТОЯННИТЕ ЛЪЖИ И ВНУШЕНИЯ-СПОКОЙНИЯТ ЧОВЕК ПО-ЛЕСНО ПОСРЕЩА БОЛЕСТТА
2.ДА НАРЕДИ НА ПАРТИЗАНСКИТЕ ОТРЯДИ ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ДА СЕ ПРИБЕРАТ ПО ДОМОВЕТЕ СИ, ЗА ДА НЕ СЕЯТ НАВСЯКЪДЕ СМЪРТОНОСНАТА ЗАРАЗА
3.ДА ОТИДЕ НА ЦЪРКВА, ДА ПОИСКА ПРОШКА ОТ БОГ, ЗА ТОВА ЧЕ ЛЯТОТО ГОВОРЕХА, ЧЕ НЯМА ВИРУС ИДА СЕ МОЛИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ...
22.11.2020 12:20
Говедото не може да стане кон! Добре ,че не иска първо изборите да минат,при това честно!Когато не си наред в главата,рано или късно започва да ти личи!
22.11.2020 12:02 / Отговор
ЛЪЖА НИНОВА НЕЗАБАВНО ДА ДАРИ КРЪВНА ПЛАЗМА.................... РЕАЛНО ДА ПОМОГНЕ НА БОЛНИ ХОРА.........
22.11.2020 12:57
Глупости на търкалета Парцал,с парцал в ръката!
23.11.2020 10:06
кесо Курни ще направи голяма услуга на лекарите и сестрите в ковид отделението ако се въздържи от такива лицемерни пориви на човечност каквато тя не притежава. Впрочем тя още не се извинилиа за просташкитеси подмятания към тях и другите им колеги, които щедро сипеше през цялата криза. Но политическите й сметки не предвиждат да се припомня този срамен факт. За пореден път тя показва, че за нея е важен политическия ПР, а не реалната помощ. Комунистическото нахалство няма граници.
22.11.2020 12:07 / Отговор
Чудна страшна болест... И как така - от трибуната (на крак) в парламента - веднага във ВМА - и с толкова тежки прояви на болестта - само след 4 дни изписана?!? А и през цялото време правеше изявления в мрежата?!?
22.11.2020 12:50 / Отговор
Краен популизъм! Нинова не бива да ходи във ВМА! Само ще стресира персонала и всички трябва да се съобразяват с нея. А и трудно ще си прегъне туловището над кофата.
22.11.2020 13:44 / Отговор
Джедай Тотю Ами така е, като не ги патентоваш тези неща! Ето, от Холивуд дойде вече новината, че ще бъде в България ще бъде сниман новия блокбастър „Туловище над кофата“!
22.11.2020 21:01
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети