Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова ще настоява за 760 лв. минимална заплата, иска повече толеранс за правителството

Политика

Нинова ще настоява за 760 лв. минимална заплата, иска повече толеранс за правителството

Нинова ще настоява за 760 лв. минимална заплата, иска повече толеранс за правителството - Tribune.bg
Снимка:

„БСП ще настоява за 760 лв. минимална работна заплата (МРЗ) при актуализацията на бюджета за 2022 г., планирана за средата на година“, заяви лидерът на социалистите, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред „Нова нюз“. Парламентът вече прие на първо четене проектобюджета за настоящата година, като в него е заложено увеличение на МРЗ от 650 лв. на 710 лв. от 1 април.

Още при преговорите за съставяне на правителство, нашето предложение беше за 760 лв. минималната работна заплата. Стигнахме до съгласие за 710 лв., коментира Нинова. Смятаме, че МРЗ трябва да расте с още една стъпка, посочи още тя.

Нинова каза, че в Министерството на труда и социалната политика се разработват различни варианти за преизчисляването на всички пенсии с нов осигурителен доход при актуализацията на бюджета. Нинова посочи, че увеличението на доходите на гражданите е приоритет за правителството.

Относно критиките на президента към властта тя разкри, че никога не е допускала, че Радев и Борисов ще говорят в един глас. "Не го разбирам. Търся политическа логика и не я намирам", обясни тя. И посочи целите на правителството. "Да помогнем на домакинствата - наложихме мораториум; да помогнем на бизнеса - 250 лева на мегаватчас помощта ще се усети; увеличаваме доходите заради инфлацията - ръст на минималната заплата, на втората година майчинството, ваучери за храна; ще подпомагаме училища и болници".

„Чух Татяна Дончева да казва – Да, има място за нов ляв проект, той трябва да вземе най-доброто от БСП. Ами като е нов, защо трябва да взима от БСП? Виждаме, че всички досега обявени нови леви проекти всъщност са опити да се къса от БСП. Те не постигнаха нищо. Всички приключиха фатално за политиката, няма ги на сериозната политическа карта, но нанесоха щети на БСП. В момента не усещаме такова нещо. Допускам, че с наближаването на местните избори, че отново ще има размърдване в структурите на БСП, но мисля, че този път няма да се случи“, заяви категорично соцлидерката. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети