Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Всяко следващо решение на „сглобката“ е по-лошо от предишното

Политика

Нинова: Всяко следващо решение на „сглобката“ е по-лошо от предишното

Нинова: Всяко следващо решение на сглобката е по-лошо от предишното - Tribune.bg
Снимка:

„Всяко следващо решение на "сглобката" е по-лошо от предишното“.

Toва коментира пред журналисти в Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Всеки ден виждате доказателства за нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и само договорки помежду им - за пари, за власт и за порциите, които се разпределят“, каза още лидерът на партията. Според нея това, което хората не виждат, е, че решенията не се вземат в парламента. Продължава този модел на задкулисие, на скрити игри, на договорки и разпределяне някъде по кабинетите, каза Нинова.

Тя коментира, че вземането на лоши решения е „агония за държавата“. Според Нинова колкото по-скоро това правителство си замине и това мнозинство се разтури, толкова по-добре за България.

Лидерът на БСП припомни, че вече два пъти се внася вот на недоверие и БСП не подкрепя бюджета на държавата за 2024 г., както и предложените промени в Конституцията.

„Вотът на недоверие е най-висшият парламентарен инструмент на опозицията и макар и да не минава математически, голяма част от обществото чува и вижда нашите аргументи, каза Нинова.

Според нея че през най-висшия закон в държавата - Конституцията, се продава българския национален интерес, защото вчера чухме от Борисов, че двойното гражданство при министрите ще остане. Това е абсурд, да управляват хора, които служат на два народа и на интересите на две държави е немислимо за българския национален интерес, допълни Корнелия Нинова. Според нея през Конституцията се разпределят регулаторите в държавата. Нинова заяви, че решението да се даде наша противовъздушна отбрана и да се разположат други ракетни установки по българското крайбрежие е още едно доказателство, че министърът на отбраната не е български министър и трябва да си ходи не само той, но и цялото правителство.

Нинова заяви, че БСП е срещу това да се съкращава срокът на дерогацията и самият факт, че Европа позволи да се използва до края на октомври 2024 г., означава, че това е и проевропейска политика. Тя подчерта, че според всички експерти горивата ще поскъпнат, а в противоречията за дерогацията битката е кой да вземе „Лукойл“ – ГЕРБ и ДПС или "Продължаваме промяната - Демократична България".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети