Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова за случай Полфрийман: Подигравка, позор, грозно решение на български съд

Политика

Нинова за случай Полфрийман: Подигравка, позор, грозно решение на български съд

Нинова за случай Полфрийман: Подигравка, позор, грозно решение на български съд - Tribune.bg
Снимка:

БСП призова за промяна в НК, така че да не се прилага съкратеното производство при убийство и изнасилване

По повод предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман от затвора с решение на Софийския апелативен съд и факта, че след това решение австралиецът няма да излежи 20-годишната си присъда за убийството през 2007г. на студента Андрей Монов, лидерът на Левицата Корнелия Нинова призова за бързо приемане на поправката в Наказателния кодекс, внесена от БСП.

В случая не става въпрос за ползване на право за намаляване на присъдата при самопризнания при съкратено съдебно следствие, а за предсрочно освобождаване от съда по молба на излежаващия присъдата. 

„Като юрист мога да кажа, че решенията на съда не се коментират. Като човек и политик казвам, че това е подигравка с жертвите, с техните семейства, с мъката на тези хора, с чувството за справедливост и възмездие на престъпници, убийци и изнасилвачи. Това още по-остро поставя въпроса за бързо и незабавно приемане на нашето предложение да не се прилага съкратено производство, споразумение намаляване на присъда. И тук няма цвят и партийност тази тема. Подигравка, позор, грозно решение на български съд“, завърши Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети